Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Επιστολή ΠΟΣ για τον διαγωνισμό φύλαξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κύριε Πρόεδρε,

          Εν όψει του διαγωνισμού φύλαξης που έχει προκηρυχθεί, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Η πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας δέκα και πλέον χρόνια, από τότε δηλαδή που τέθηκε θέμα σύμβασης με εταιρεία φύλαξης, είναι ότι διαφωνούμε με αυτή την πρακτική γιατί υπάρχει και εμπειρία και δυνατότητα γι΄αυτό το έργο από το προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή η δραστηριότητα αυτή να καλυφθεί με νέες προσλήψεις στον Οργανισμό.
2. Η θέση μας αυτή, την οποία διατηρούμε, δεν έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση. Ενόψει λοιπόν της σύναψης τέτοιων συμβάσεων απ’ την πρώτη στιγμή και παγίως έκτοτε η Π.Ο.Σ. θέτει το ζήτημα κατά τη διαγωνιστική διαδικασία να υπολογίζεται με ακρίβεια το κόστος των αμοιβών των εργαζομένων στις εταιρείες φύλαξης, ώστε να διασφαλίζεται, τουλάχιστον από μεριάς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι πρέπει να αμείβονται με βάση τις προβλεπόμενες από την εργατική νομοθεσία ή τις Σ.Σ.Ε. αμοιβές.
3. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι και στην παρούσα περίπτωση ζητάμε να τηρηθούν τα παραπάνω.



Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας


          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ             ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου