Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στα ΕΛΤΑ

Και εμείς ακόμα παρακαλάμε για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό .....
Ποιος φοβίζει τους συναδέλφους , ποιος ρίχνει τον πήχη χαμηλά , την ώρα που οι σιδηροδρομικοί κ οι μηχανοδηγοί θα μπορούσαν να έχουν πετύχει τα αυτονόητα ;
Πρόκειται για   μια ΔΕΚΟ που εμπίπτει στον Ν.4093 ενώ σε πολλά θυμίζει την περίπτωση του σιδηροδρόμου.
Οι εργαζόμενοι κατάφεραν να διασφαλίσουν θεσμικά κ οικονομικά ζητήματα (διασφαλίζοντας κ αυτούς που φεύγουν στην σύνταξη ).
Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους  (ΠΟΣΤ ) > 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, με την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2013-2014, ολοκληρώθηκε το σημαντικότερο στοιχείο του σχεδίου δράσης της ΠΟΣΤ όπως έχει αποφασιστεί από τα όργανα του κινήματος.
Η υπογραφή της ΕΣΣΕ 2013-2014 στην κρισιμότερη στιγμή για την πορεία του ΕΛΤΑ και το μέλλον των εργαζομένων, διαμορφώνει πλέον ένα νέο θετικότερο περιβάλλον τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το Ταχυδρομείο.
Με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ 2013-14 πετυχαίνουμε την συγκρότηση ενός προγράμματος άμεσων δράσεων, με στόχο τη διασφάλιση του εισοδήματος του εργαζόμενου και  της βιωσιμότητας και της κερδοφορίας του Ταχυδρομείου.
Βάζουμε τέλος στην αδράνεια και τη στασιμότητα που πυροδοτούν ελλείμματα και αποδιοργανώνουν τον ΕΛΤΑ υπονομεύοντας έτσι το μέλλον και την προοπτική των εργαζομένων.
Η περίοδος που Κυβέρνηση και Διοίκηση απλά παρακολουθούσαν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο Ταχυδρομείο έπρεπε να σταματήσει και την σταματήσαμε.
Σταματά η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που είχε δημιουργηθεί από φήμες, απορίες, δημοσιεύσεις και στοχευμένες «πληροφορίες» για την ισχύ του θεσμικού πλαισίου και την προοπτική του ΕΛΤΑ και των εργαζομένων.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ΕΣΣΕ 2013-2014 είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής, της διεκδικητικής και της σταθερά προσανατολισμένης δράσης της ΠΟΣΤ στην υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων και την επίλυση των προβλημάτων του ΕΛΤΑ.
Ο πρώτος όρος της ΕΣΣΕ, καθορίζει το πλαίσιο που δραστηριοποιείται ο ΕΛΤΑ και περιγράφει τους στόχους τις κοινές δράσεις Διοίκησης και Εργαζομένων.
 «Με την υπογραφή της παρούσης ΣΣΕ εκφράζεται η βούληση Διοίκησης και Εργαζόμενων, μέσα από την τήρηση του θεσμικού πλαισίου, να εργαστούν από κοινού και απρόσκοπτα για  ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και υγειώς ανεπτυγμένο Ταχυδρομείο, το οποίο θα προσφέρει σε όλους τους κατοίκους της χώρας μας υψηλού επιπέδου και ποιότητας υπηρεσίες. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ο ΕΛΤΑ βρίσκεται στη δίνη μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας η οποία δημιουργεί  ισχυρές πιέσεις στην ταχυδρομική αγορά. Στρατηγικός στόχος  των δύο μερών είναι η βιωσιμότητα της εταιρείας και η διαφύλαξη με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο της κερδοφορίας της.»
Ο δεύτερος όρος διασφαλίζει ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο θα συνεχίσει να είναι κατοχυρωμένο μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις ενώ θα επικαιροποιηθεί και θα προσαρμοστεί στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες. Προτεραιότητα για την ΠΟΣΤ αποτελεί ο καθορισμός του τρόπου και της διαδικασίας εφαρμογής στο πειθαρχικό δίκαιο του ΕΛΤΑ του Νόμου 4093, που με τις αυθαίρετες ερμηνείες των Διοικητικών παραγόντων, ήδη έχει διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.
Ο τρίτος όρος καθορίζει την οικονομική συνεισφορά των εργαζομένων στην προσπάθεια διασφάλισης της βιωσιμότητας και της κερδοφορίας του ΕΛΤΑ, που περιορίζεται στην αναστολή καταβολής των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος κανονικής άδειας για το υπόλοιπο του 2013 και για το 2014.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι τόσο με τη λεκτική διαμόρφωση του όρου αυτού όσο και με τη λογιστική απεικόνιση των ποσών, συγκεκριμενοποιείται πέραν πάσης αμφιβολίας ο χρόνος ισχύος του όρου και δεν υπάρχει καμία συνέπεια και καμία επιβάρυνση στους συναδέλφους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.

Ο τέταρτος όρος επιλύει την ασάφεια που είχε δημιουργηθεί για μια ομάδα εργαζομένων και ξεκαθαρίζει ότι είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών κύκλων για να συμμετάσχουν στη διαδικασία στελέχωσης, εφόσον συγκεντρώνουν βέβαια και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.
Ο πέμπτος όρος δεσμεύει τη Διοίκηση σε κοινή δράση με την ΠΟΣΤ για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ενώ παράλληλα θα υλοποιήσει και επενδύσεις άμεσης προτεραιότητας και απόδοσης.
Τέλος, συμφωνείται ότι οι όροι προηγούμενων Συλλογικών Συμβάσεων και Κοινών Συμφωνιών συνεχίζουν να ισχύουν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η πορεία για την υπογραφή της ΕΣΣΕ δεν ήταν μια απλή και τυπική διαδικασία. Αυτά που διαδραματίστηκαν τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο δεν έχουν προηγούμενο.
Οι μεθοδεύσεις, οι πιέσεις, οι ανίερες συμμαχίες και οι υπονομεύσεις μόνο σε εποχές Βυζαντίου μπορούν να αναζητηθούν.
Το πολιτικό περιβάλλον ήταν και είναι αρνητικό. Η Διοίκηση από τον Σεπτέμβριο του 2012 επεδίωκε (κατόπιν οδηγιών;) τη μείωση του μισθολογικού κόστους με περικοπές που για τους εργαζόμενους θα ήταν καταστροφικές. Στόχος τους ήταν η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και των αποτελεσμάτων της πολιτικής που ακολουθούν, να γίνει, για μία ακόμη φορά, αποκλειστικά και μόνο με μισθολογικές περικοπές.
Είναι γνωστό ότι παρά το εχθρικό περιβάλλον, πολλές φορές φτάσαμε στο σημείο να συμφωνηθεί κείμενο ΕΣΣΕ, αλλά την τελευταία στιγμή με «έξωθεν» και «έσωθεν» παρεμβάσεις η συμφωνία ακυρωνόταν. Την τελευταία φορά καταγγείλαμε με ανακοίνωση μας αυτή την τακτική και με την παρέμβαση μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΤΑ θέσαμε προ των ευθυνών του κάθε μέλος της Διοίκησης από όπου και αν προέρχεται, όποιον και αν εκφράζει.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είναι γεγονός ότι η συσπείρωση, η κοινή δράση και η στάση ευθύνης όλων των Παρατάξεων, των στελεχών και των εργαζομένων έφερε την θετική κατάληξη και οι αποφάσεις έχουν το χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι στηρίζονται από όλους και για το λόγο αυτό είναι ρεαλιστικά εφικτές και εφαρμόσιμες.

3 σχόλια:

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΝΑ ΖΗΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ .....ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΝΗΡΕΥΕΣΕ ΚΑΡΒΕΛΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ Α...... ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ-ΤΕΝΟΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΣΘΟΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ .ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΙ ,ΣΥΡΙΖΑ ,ΚΚΕ ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ,ΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΠ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΑΚΟΣ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ;;;; ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή