Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για την διαμαρτυρία του Σαββάτου

Απέναντι στο μέλλον που μας «υπόσχονται», εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ανατροπή των ίδιων και των πολιτικών τους
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών χαιρετίζει την συνάντηση (με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ) 12 μεγάλων συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών: 

1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ) 2. ΠΑΝ. ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΕΠΔΧΒ) 3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ) 4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ) 5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) 6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΗΕ) 7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ) 8. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ) 9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ) 10. ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ) 11. ΓΕΝΙΚΗ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) 12. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ) 
και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την μεριά τους για την συγκρότηση κινήματος πολιτικής ανατροπής . 

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η διαπίστωση πως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να πάρουν πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά πλήρους ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που βαραίνει πλέον αφόρητα την καθημερινότητα όλων των πολιτών αυτής της χώρας. 

 Να ανατρέψουμε την πολιτική των χιλιάδων απολύσεων σε Δημόσιο κ ιδιωτικό τομέα , την πολιτική ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας ( μόλις χτες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη γρήγορη «αποκρατικοποίηση» ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ), την πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατομμύρια συμπολιτών μας, την πολιτική του μαύρου και της εκτροπής της ίδιας της Δημοκρατίας. 

 Kαλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς να συμμετέχουν μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη (έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ) στις 11.30 π.μ.

 Καλούμε την πλειοψηφία της ΠΟΣ να κάνει πράξη τις κατά καιρούς δηλώσεις της και να συμμετέχει στην προσπάθεια για τον κοινό συντονισμό και την προετοιμασία για την προκήρυξη «πολιτικής απεργίας» με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.

 Απέναντι στο μέλλον που μας «υπόσχονται», εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ανατροπή των ίδιων και των πολιτικών τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου