Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση απο την συνάντηση ΠΟΣ - ΕΡΓΟΣΕ

    Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣ με το Πρόεδρο και τον  Δ/νων σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ . 
     Σε αυτήν διαψεύστηκαν τα σενάρια περί ενοποίησης με την Αττικό μετρό και επίσης τονίστηκε ότι δεν υπάρχει άμεσα
σενάριο ενοποίησης με τον ΟΣΕ . Η ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται  σε συζητήσεις με τον ΟΣΕ για τον καθορισμό αρμοδιοτήτων με στόχο την καλύτερη συνεργασία των δυο εταιριών.
   Ως προς τα έργα τα οποία γίνονται τονίστηκε από την διοίκηση ότι χρειάζεται να υπάρχουν μελέτες που θα ικανοποιούν τον στρατηγικό σχεδιασμό με στόχο τα έργα να είναι υλοποιήσιμα και  να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες με τα σύγχρονα στάνταρ διαλειτουργικότητας .
    Αναφέρθηκε ότι τα έργα στο κομμάτι Τιθορέα - Δομοκός προχωρανε  και το κομμάτι Λιανοκλάδι - Δομοκός να βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο . 
Επίσης έγινε λόγος για το κομμάτι Αγ. Ανάργυροι - Αθήνα το όποιο βρίσκεται σε στάδιο μελετών και χρειάζεται έτσι ώστε να φτάσει η ηλεκτροκίνηση στην Αθήνα. Τέλος για τα έργα στο τμήμα της Πάτρας η ομοσπονδία τόνισε την σημασία ο προαστιακός να παραμείνει ανοιχτός κατά τις εργασίες κάτι το όποιο θέλει και η  διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, και έτσι εξετάζεται τεχνικά το ενδεχόμενο τμηματικών αποκοπών .
 Αναφέρθηκε και ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ θα πρέπει να έχουν την ιδία αντιμετώπιση στο ζήτημα των καρτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς όμως για τέτοιου είδους παροχές η διοίκηση επιφυλάχτηκε αλλά δέχτηκε να το εξετάσει το θέμα λόγο των μνημονιακών νόμων .

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου