Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση ΠΟΣ με την Γ.Γραμματέα του Υπουργείου - Τι συζητήθηκε

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ  του Προεδρείου της ΠΟΣ και της Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Πέρκα.

Στη συνάντηση η ΠΟΣ έθεσε

τα θέματα που απασχολούν τον σιδηροδρομικό κόσμο όπως το θέμα της Σ.Σ.Ε  για την οποία η κ. Πέρκα ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τις Διοικήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. 
Στο ζήτημα των αιτημάτων όπως η προσαύξηση του 30% για την εργασία του Σαββάτου, το επίδομα θέσης ευθύνης και για την διασφάλιση του προσωπικού εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων στάθηκε θετικά , ειδικά για το τελευταίο, αποδεχόμενη μάλιστα να συμπεριλαμβάνεται δέσμευση από τον πάροχο στα διεταιρικά συμβόλαια με το κράτος.
Για το θέμα του Γ.Κ.Κ δέχθηκε να συζητήσει  τις θέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα της ΠΟΣ.
Για το ζήτημα των προσλήψεων είπε ότι θα επαναπροωθήσει το αίτημα για προσλήψεις στα αρμόδια υπουργεία όπως και τις τροπολογίες για τους μεταταγμένους συναδέλφους που αναμένεται να κατατεθούν σε προσεχές Νομοσχέδιο.
Παράλληλα θεωρεί σκόπιμο η ΠΟΣ να συναντηθεί εκ νέου με τον Υπουργό Μεταφορών κ Σπίρτζη, η ίδια μάλιστα θα συνδράμει για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Τέλος η κ. Πέρκα σε ερώτηση του Αντιπροέδρου της ΠΟΣ Καραδήμα Χάρη για το θέμα των μεταθέσεων των μηχανοδηγών απο την Δράμα,απάντησε πως ποτέ δεν έθεσε θέμα μεταθέσεων .
 Υπήρξε λάθος συνεννόηση όπως τονίστηκε και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Το στέκι της έλξης  (με ενημέρωση και απο το blog της ΠΟΣ).

1 σχόλιο: