Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Δεν έγινε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ


Λόγω έλλειψης απαρτίας (αποχώρησαν η Νέα Έλξη- Αναγέννηση και η Δημοκρατική Συμπαράταξη)δεν πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας. Αιτία της αποχώρησης η 
χτεσινή μας ανάρτηση για την παραμονή των  2 παρατάξεων (Που αναφέρονται ως ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι εκπροσωπούνται σε Δευτεροβάθμια Όργανα απο αυτές) μετά την συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο για συζήτηση με τον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ.
Οι 2 παρατάξεις υποστήριξαν ότι αποχώρησαν μετά απο 5 λεπτά και δεν έγινε καμία κουβέντα με τον Διευθυντή.


Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου θεώρησε υβριστική αυτήν την αναφορά και ζήτησε να αναιρεθούν άμεσα τα όσα γράφτηκαν για να συνεχιστεί η διαδικασία της συνεδρίασης, αλλιώς θα αποχωρούσε η παράταξη του.Το ίδιο και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου.

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε ότι ο ίδιος έχει γίνει στόχος χυδαίων επιθέσεων στο διαδίκτυο αλλά ποτέ - και ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες στιγμές - δεν θεώρησε ότι αυτές μπορούν να συζητούνται σε ΔΣ και μάλιστα να προκαλούν τέτοιες αντιδράσεις, λέγοντας πως θα επικοινωνούσε με την διαχειριστική μας ομάδα για να ενημερώσει για την άποψη των 2 παρατάξεων.
Από τον περασμένο Ιούνιο έχουμε διαπιστώσει μετά την ψηφοφορία για την συγκρότηση του Προεδρείου την διάθεση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να συγκρουστούν (με ποιον άραγε) .
Ο ίδιος ,είπε, έχω ανεχτεί  πολλές φορές να αναφέρεται από μέλη του Προεδρείου και του ΔΣ ότι εκφράζω "προσωπικές"απόψεις και όχι το Σωματείο σε μια άκρως προσβλητική συμπεριφορά που δεν έχω συναντήσει ποτέ στα 6 χρόνια που βρίσκομαι στο ΔΣ της ΠΕΠΕ. Αυτή η τακτική έχει σκοπό να στείλει το μήνυμα σε ενδιαφερόμενους, ότι άλλοι έχουν την ευθύνη για την στρατηγική και την πορεία της ΠΕΠΕ,άλλοι από αυτούς που εξέλεξαν οι μηχανοδηγοί με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου.
Αυτήν την συμπεριφορά είδα και χτες είπε τονίζοντας,ότι οι μηχανοδηγοί τον περασμένο Μάιο  δώσανε εντολή για αλλαγή τακτικής. 
Τα θέματα λοιπόν του κλάδου θα λυθούν σε Γενικές Συνελεύσεις,αφού οι άλλες παρατάξεις αρνούνται να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών.
Οι μηχανοδηγοί θα λάβουν τις αποφάσεις για την πορεία και την στρατηγική του Σωματείου τις επόμενες μέρες σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την παρουσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα θέματα του ΤΑΠΕΛ και κατόπιν έληξε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου