Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του, συνάδελφοι-εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ Έλξης ή Ενότητας ή Αναγέννησης ή του Μητσοτάκη!

Πραγματικά original  Μητσοτάκη (0+0= 14) θυμίζουν τα μαθηματικά των εκπροσώπων της Ενότητας (Πρώην ΔΑΚΕ ή Αναγέννηση ή Νέα Έλξη) για τις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου μας.
Είναι τόσο εμφανής η προσπάθεια τους να ξεπεράσουν-ξεχάσουν το 
ράπισμα των μηχανοδηγών για 2η συνεχή χρονιά που έφτασαν στο σημείο να προσθέτουν και ψήφους στο τελικό αποτέλεσμα.

Δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που ΘΑ ψήφιζαν κατά (αλλά δεν) ,αλλά στον 1 που προσέθεσαν κάνοντας 37 τις αρνητικές ψήφους ενώ είναι 36.
Δεν αναφερόμαστε στην λογική της ...οριακής υπερψήφισης που ανακαλύπτουν όταν ένα μηχανοστάσιο υπερψηφίζει (με μια ψήφο δηλαδή διαφορά όπως έγινε σε Δράμα και Λάρισα),αλλά όταν καταψηφίζει με μια ψήφο διαφορά (και 1 παρών όπως έγινε στο Βόλο) είναι ...θρίαμβος!
Δεν αναφερόμαστε στην ...υποτιθέμενη οργή των μηχανοδηγών για τις προαγωγές, οργή που δεν είδαμε ΠΟΥΘΕΝΑ σε όλη την Ελλάδα !!! (Πέραν του Λειανοκλαδίου που ήθελαν να προαχθούν οι 6 στους 14 ενώ η θέση καλύπτεται απο το 2002 απο τον Θεοδωρόπουλο).
Δεν αναφερόμαστε καν ...στα στελέχη τους που βρίσκονταν δήθεν σε τρένα όταν στην Δράμα υποψήφιος με την +ΣυνΕξέλιξη εργαζόταν,στην Πάτρα τα στελέχη της +Συνεξέλιξης είχαν δια μαγείας ...εξαφανιστεί ενώ στην Θεσσαλονίκη βαρέθηκαν να ακούνε τον Γραμματέα να λέει την γνωστή κασσέτα κ οι συνάδελφοι αποχώρησαν. Ούτε κάν αναφερόμαστε στον συνάδελφο στο Κιάτο που προσήλθε για να ψηφίσει θετικά - με την λήξη της εργασίας του- και του είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου να αποχωρήσει καθώς είχε δρόμο για το σπίτι (Τρίπολη) και το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί.
36 ψήφοι κατά μόλις συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ή Ενότητας ή Νέας Έλξης ή Αναγέννησης.
Μόλις ...36 με 17 απο τους ψήφους να είναι συνδικαλιστές (ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ - ΑΣΚΕ) ή μηχανοστασιάρχες, παρά το ότι 3 παρατάξεις, (3!!!) καταψήφιζαν και έβαζαν μέχρι και συνταξιούχους να πέρνουν τηλέφωνα για να προσέλθουν μηχανοδηγοί προς καταψήφιση!

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ στα αποτελέσματα του 2014 και 2015 τότε που ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αγκαλιά καθόριζαν τις τύχες των μηχανοδηγών και τρώγαμε σφαλιάρες (και μειώσεις) καθημερινά. Τότε που η μπλέ και πράσινη παράγκα έβγαζε εκτός υπηρεσίας όποιον διαφωνούσε ή είχε το παραμικρό συμβάν (ΟΛΟΙ βλέπουν τι συμβαίνει σήμερα....)
Το 2014 λοιπόν μόλις ...59 είχαν υπερψηφίσει τον απολογισμό δράσης, ενώ το 2015 (προεκλογική χρονιά) μόλις.... 61 ενώ οι μηχανοδηγοί ήταν 300 και όχι 260 όπως σήμερα! 
ΔΗΛΑΔΗ το 2014 και 2015 με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στο τιμόνι, δεν είχαμε περισότερες θετικές ψήφους ούτε απο το 2016, ούτε απο το 2017!

Είναι εμφανές και στον τελευταίο μηχανοδηγό ότι οι συνάδελφοι ΣΤΗΡΙΞΑΝ δυνατά το Σωματείο και αυτό προκάλεσε ανακατοσούρες κ πρεμούρα  στους Δακοπασκίτες που περίμεναν να πάρουν αποτέλεσμα - αυτό το επιβεβαιώνουν οι ανακοινώσεις τους που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο- μαύρο για το αποτέλεσμα!- για να κάνουν αίσθηση.΄
Ήταν τέτοια η πρεμούρα του Γενικού Γραμματέα συναδέλφου Τουρλή που στην Θεσσαλονίκη προκάλεσε κιόλας λέγοντας "ας μετρηθούμε τώρα για να δείτε" και ακόμα και εκεί ...έχασε παρά το ότι κράταγε την συνέλευση μέχρι τις 11 τα μεσάνυχτα για να διώξει τον κόσμο!
Στο ΜΑΙ δεν τόλμησε να κάτσει καν στις δευτερολογίες και δραπέτευσε  ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ παρά το ότι ρωτήθηκε προηγουμένως και είχε απαντήσει ότι... θα καθόταν.
Έβλεπε μάλλον το τι θα άκουγε ως απάντηση στις ασυναρτησίες που εκτόξευε για να δικαιολογήσει την παντελώς άστοχη τακτική του τα τελευταία 2 χρόνια, τακτική που έχει διαλύσει και ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ την παράταξη που εκπροσωπεί!

Εμείς εδώ ΔΕΝ τσιμπάμε όμως.
Όλα αυτά γίνονται γιατί το ΣΕΠΕ -με καταγγελία απο το Σωματείο μας-έρχεται και κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Ότι και να κάνουν , η απόφαση έχει ληφθεί.
Και φυσικά αυτό που ανησυχεί τον συνάδελφο Γραμματέα και την παρέα του, είναι και η ανασύνθεση του Προεδρείου που έρχεται στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας καθώς το αίτημα του συναδέλφου Δρίτσα,λογικά θα ικανοποιηθεί μιας και ο συνάδελφος εκπροσωπεί παράταξη,ενώ όλοι ξέρουν ότι η κοινή του κάθοδος με την Νέα Έλξη το 2015 έσωσε την ΔΑΚΕ τότε απο βέβαιη πανωλεθρία,δίνοντας την 4η έδρα στην παράταξη αλλά και τον 3ο σύνεδρο στην ΠΟΣ.
Του χρόνου τον Μάη λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να μετρηθούν και στην κάλπη οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ή Ενότητας ή Νέας Έλξης ή Αναγέννησης.
Ας προσέχουν μόνο γιατί όπως είπε κάποιος κάποτε, (και το λέμε και στην επικεφαλίδα της ανάρτησης μας) λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του.
Όχι ο Κούλης, ο Ραφηνάτος το είχε πεί!
Να το πούμε πιο λαικά. 
Ας μετρήσουν ορισμένοι πρώτα τα στελέχη τους μπας και βρουν αυτούς τους συναδέλφους που ευγενικά ζήτησαν να μην "μπορούν" να παραστούν στο ΜΑΙ στην συνέλευση και να εργάζονται, γιατί...
Ξέρουν ....γιατί!
Γιατί πολύ απλά ακόμα και ο τελευταίος μηχανοδηγός κατάλαβε σε αυτές τις συνελεύσεις ότι δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος για να καταψηφίσει την δράση του Σωματείου μας.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

3 σχόλια:

  1. Ειναι φοβερό ότι οι εκπροσωποι των δακε πασκε που είχαν και την πλειοψηφία μέχρι τωρα να ζητάνε να καταψηφιστουν οι δρασεις του σωματείο στις οποίες έδιναν την ψήφο τους.Ακομα πιο φοβερό ειναι ότι τα προηγούμενα χρονια ενώ δεν πετυχαιναν τους στόχους που έβαζαν ζητούσαν την υπερψηφιση της δρασης του σωματείου.Το γεγονός πάντως είναι ότι απ το 2015 και μετα το σωματείο κινείται και αυτο φαινεται σε ολους τους μηχανοδηγους.Ειτε πέτυχαν ακριβώς τις στοχευσεις είτε οχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν τις συνελεύσεις το είχαν σίγουρο.Θα καταψηφίσουν όλοι.Κατά την διάρκεια αυτών τους έπιασε ίλιγγος.Στην Αλεξανδρούπολη φτάσανε στο σημείο να αλλάξουν την ψηφοφορία!Στην Δράμα,τι να πούν. Στην Θεσσαλονίκη ήρθαν οι αδικημένοι να καταψηφίσουν.Και όταν συνάδελφος ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως αδικήθηκε,δημόσια υπέδειξε μέλος της μπλέ παράγκας!
    Στον Βόλο παραδέχτηκαν και οι ουδέτεροι ότι το εισόδημα ανέβηκε με βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και προγραμματισμό εργασίας.
    Στην Λάρισα επιστράτευσαν κάθε μέσο για να μην περάσει ο απολογισμός.Συνταξιούχοι,τηλέφωνα,πιέσεις,συνάδελφοι που ήθελαν να φύγουν και έμειναν με το ζόρι, γιατί έπρεπε να καταψηφιστεί ο απολογισμός!
    Στο Λειανοκλάδι,τηλέφωνα από την προηγούμενη μέρα.Έχουμε τώρα το κουμάντο,μαζευόμαστε όλοι,να στείλουμε μήνυμα στήριξης.Στο επίκεντρο το κύκλωμα.Θέλουν τα παιδιά διανυκτέρευση στην Θεσσαλονίκη.Όταν τους δείχνουν την πρόταση που απέρριψαν,κοκκινίζουν αλλά καταψηφίζουν.
    Μεσολαβεί Σαββατοκύριακο,Δευτέρα έρχεται το ΜΑΙ,είμαστε 2 πίσω λένε,πάμε να το πάρουμε. Sms,τηλέφωνα.Τζίφος. Αρχίζουν να μυρίζονται την πανωλεθρία.
    Δευτέρα Ρέντης,έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.Παραλήρημα.Φεύγουμε,γειά σας τους λένε και προχωράει η συνέλευση.Τέλος με 44 υπέρ,46 ήταν ούτε να μετράει δεν ξέρει ο χοντρός.Ψηφίζουν και 3 κατά, ο ένας έμεινε να ακούσει να μεταφέρει.2 παρών.
    Σεμνή τελετή έληξε.
    Και του χρόνου με τις υγείες σας.
    Αν έχει 76 φανερά ΝΑΙ και στο πολύ χαλαρό ο Γενιδούνιας,ένα χρόνο πριν τις εκλογές,φανταστείτε τι κρύβει.
    Αυτό μόνο και τίποτα άλλο.

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τις εθνικές εκλογές πλέον το Σεπτέμβριο του 19 και προσλήψεις σύντομα,κάποιοι θα αποτελούν παρελθόν και με την σφραγίδα.
    Επένδυσαν στην καταστροφή,έκαναν τα πάντα για να αποτύχει το Σωματείο.Τώρα που όλοι είδαν την αλλαγή τα τελευταία 2 χρόνια,θα καρπωθούν τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας τους 20 χρόνια.Άλλωστε οι εκφραστές της πλέον καταστροφικής περιόδου στην έλξη,φρόντισαν να δραπετεύσουν έγκαιρα.
    Ο ένας φεύγοντας νύχτα και ο άλλος μεσάνυχτα όταν εισέπραξε τα αργύρια ], 20 μέρες πριν την υπογραφή,για να δώσει τα πάντα στον ιδιώτη.
    Αυτοί ήταν,μέχρι εκεί έφτανε το μπόι τους.
    Μόλις καταλάβουν ότι και οι παράγκες τους θα γκεμιστούν ολότελα,θα αποσυρθούν και απο το Σωματείο,αφήνοντας στους επόμενους τις συνέπειες της αδυναμίας τους.
    Φυσικά δεν αποκλείω να προσπαθήσουν να διαλύσουν και το Σωματείο,βλέπετε ο Ιταλός θέλει άλλα.
    Ας το τολμήσουν και θα δούν πως θα τους χαρακτηρίσει η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή