Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Δελτίο Τύπου ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για βιοπραγία σε βάρος συναδέλφου

  Νέο περιστατικό βιαιοπραγίας κατά συναδέλφου την ώρα που εκτελούσε την υπηρεσία της  σημειώθηκε την Κυριακή 8/4. Ακόμα μία φορά συνάδελφος δέχτηκε αναίτια επίθεση, τόσο λεκτική, όσο και σωματική και μάλιστα όχι από κάποιο άτομο
που ανήκει σε κάποια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, αλλά από τακτικό χρήστη του Μέσου, κάτοχο μάλιστα μηνιαίας κάρτας μετακίνησης.
       
          Το γεγονός αυτό καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το βαθμό επικινδυνότητας που βιώνει καθημερινά το Προσωπικό Κίνησης  κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του, ενώ καθιστά μονόδρομο την επιπλέον θωράκιση του σε θέματα ασφάλειας από πλευράς της εταιρείας!
          Καλούμε την Πολιτεία να τιμωρήσει παραδειγματικά το δράστη (ο οποίος παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου), στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, πως το Προσωπικό των Αμαξοστοιχιών δεν μπορεί να αποτελεί έρμαιο των διαθέσεων του καθενός.
          Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρείας μας να φροντίσει ακόμα περισσότερο για την ασφάλεια του προσωπικού της και να πράξει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση!
          Το Σωματείο της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνει κατηγορηματικά πως όπως έχει κάνει και στο παρελθόν,  θα φροντίσει ώστε οι δράστες ανάλογων παραβατικών σε βάρος του προσωπικού συμπεριφορών, να τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας. 
          Είναι σαφές πως το προσωπικό ενός μέσου μαζικής μεταφοράς δεν μπορεί να αποτελεί μέσο εκτόνωσης του οποιουδήποτε !!!

  
             
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ   ΤΗΣ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου