Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Προσωπικό δεδομένο η συμμετοχή συνδικαλιστών σε απεργία,λέει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών!

Ως γνωστό αύριο Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και δεν είναι μια ακόμα μέρα αργίας, όπως θέλει να μας κάνει να σκεφτόμαστε το εκάστοτε σύστημα εξουσίας. Ωστόσο προκαλεί τεράστια εντύπωση η ΓΡΑΠΤΗ απάντηση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών σε πρόσφατο αίτημα του συναδέλφου
Γενιδούνια Κώστα, όπως του παραδοθούν οι μέρες απεργίας των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας (και ιδιαίτερα του Προεδρείου της) την τελευταία πενταετία καθώς υπάρχει σε γνώστη του καταγγελία για συνδικαλιστή της ΠΟΣ που δήλωνε ρεπό και άδειες τις μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, κάτι το οποίο φυσικά κατακριταία πολιτική και συνδικαλιστική πράξη.


Το θέμα είχε συζητηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με αρκετούς συναδέλφους-μέλη του, να ζητούν να ξεκαθαρίσει το θέμα και το Προεδρείο να μην αρνείται το αίτημα για να κοινοποιηθούν οι μέρες απεργίας των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας (για αρχή).

Ωστόσο  ο καιρός περνούσε, το αίτημα δεν υλοποιείτο και έτσι με επιστολή του στiς 24 Απριλίου προς το Προεδρείο της Ομοσπονδίας ο συνάδελφος Γενιδούνιας -μεταξύ άλλων που εν καιρώ θα συζητηθούν δημόσια- αιτήθηκε την κατάσταση με τις ημέρες απεργίας των συνδικαλιστών της ΠΟΣ -και ιδιαίτερα του Προεδρείου της τα τελευταία 5 χρόνια- γνωρίζοντας πως έχει περιέλθει εν γνώση του καταγγελία για απεργοσπάστη στην ΠΟΣ (δήλωνε ρεπό και άδειες στις απεργίες)  γεγονός που θίγει το κύρος της. 

Προς μεγάλη έκπληξη του έλαβε γραπτώς απο την Ομοσπονδία την ακόλουθη απάντηση > 

Όσον αφορά στο αίτημά σας για την χορήγηση σε εσάς των ημερών απεργίας των μελών του ΔΣ και δη κατά την τελευταία πενταετία, σας γνωρίζουμε, ότι αυτά αποτελούν προσωπικά δεδομένα, τα οποία δεν νομιμοποιούμαστε να κοινοποιήσουμε σε τρίτους, παρά μόνον με αντίθετη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συμπέρασμα 
Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος της χώρας ελέγχεται δημόσια για κάθε πράξη του (πόθεν έσχες που δίνεται στην δημοσιότητα για παράδειγμα), την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα ζεί στιγμές απαξίωσης εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών και πρέπει να διατηρεί τουλάχιστο τα προσχήματα, η πλειοψηφία της ΠΟΣ απαντά  ότι... οι ημέρες απεργίας των συνδικαλιστών είναι προσωπικά δεδομένα και άρα δεν πρέπει να δίνονται σε τρίτους παρά μόνο αν υπάρξει απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα (όπως γράφει η απάντηση) !

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου