Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Διπλωματούχοι Μηχανικοί ΟΣΕ : Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Σ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει προκηρύξει 4ωρες Πανελλαδικές στάσεις εργασίας, την Πέμπτη 3/2/2022 και την Παρασκευή 4/2/2022, από τις 12:00 έως τις 16:00, με αίτημα τις ελλείψεις προσωπικού. 
Η ανακοίνωσή μας δεν είναι, απλώς, μια κοινοποίηση. Είναι το κάλεσμά μας, σε όλους
εσάς, τις Συναδέλφισσες και τους Συναδέλφους Διπλωματούχους Μηχανικούς, να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τις συνθήκες εργασίες που τόσο ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ όσο και ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. 
Στον ΟΣΕ, οι απασχολούμενοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί δεν επαρκούν καν για τη λειτουργία του, πολύ περισσότερο δε για την αναπτυξιακή προοπτική του. Η έλλειψη του απαιτούμενου αριθμού Διπλωματούχων Μηχανικών, καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την ορθολογιστική διαχείριση σημαντικών θεμάτων, όπως η ασφαλής κυκλοφορία, η αύξηση της χωρητικότητας, η ενσωμάτωση νέων οδηγιών – κανονισμών και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Ενδεικτικό και συνάμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τομέας των Η/Μ συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης, στον οποίο υπηρετούν ελάχιστοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του συστήματος σηματοδότησης. 
Στην ΕΡΓΟΣΕ, η οποία πάσχει από έλλειψη προσωπικού και υποστελέχωση από Διπλωματούχους Μηχανικούς τη στιγμή, μάλιστα, που απαιτείται ο εκσυγχρονισμός του οργανογράμματος και η άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την οικονομία. 
Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ομοίως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού Διπλωματούχων Μηχανικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έλλειψη συγκοινωνιολόγων – μηχανολόγων που εξασφαλίζουν την ομαλή και  ασφαλή λειτουργία του μεταφορικού μέσου.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί αποτελούμε βασικό κινητήριο μοχλό για την καλή λειτουργία του σιδηρόδρομου.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!
Σας καλούμε να συμμετέχουμε μαζικά στις 4ωρες στάσεις εργασίας της Π.Ο.Σ. στις 3 & 4/2/2022 διεκδικώντας :
οσλήψεις 1.220 εργαζομένων μόνιμου προσωπικού

2. Την άμεση πρόσληψη 50 Διπλωματούχων Μηχανικών στον ΟΣΕ, για τη στελέχωση του ισχύοντος οργανογράμματος.

3. Την στελέχωση του οργανογράμματος της ΕΡΓΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με εκτίμηση,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΣΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου