Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτρα σοκ ( για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΔΝΤ )
 Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ηλίας Μόσιαλος με ......fax  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση - περιγραφή των νέων μέτρων 
Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.
Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν – όπως ανακοινώθηκε χθες – μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.
Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα – μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επειδή οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:
Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.
Β) Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.
Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος.
Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων , του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας.
ΕπιπλέονΌπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, οι περικοπές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.
Ανέφερε ακόμη πως θα γίνουν περικοπές και σε επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα είναι διαφορετικές ανάλογα με το κάθε ταμείο.
Μειώσεις θα γίνουν και στο εφάπαξ μόνο των ελλειμματικών Ταμείων. Η μείωση στο εφάπαξ (έως 30%) θα εφαρμοστεί, όπως σημείωσε, για όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από 1 Ιανουαρίου 2010.

1 σχόλιο:

 1. Τί να με συμφέρει άραγε;
  Συνταξιούχος ή Εργαζόμενος; Νά ένα δίλημμα που ποιός θα μπορούσε να μου βρεί κάποια απάντηση!
  Θέλω να τους ξεφύγω, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, αυτοί όμως δεν παίζονται.
  Τόσα χρόνια που ήμουν ένας ενάρρετος και ευηπόληπτος πολίτης σ' αυτή τη χώρα, που πίστεψα σε αρχές και σε αξίες, που πάλεψα με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στον περίγυρό μου, που πλήρωνα πάντα τους φόρους μου,
  ήρθε η ώρα να πληρώσω επί πλέον των όσων με υποχρέωναν τόσα χρόνια με τους νόμους που θέσπιζαν οι ίδιοι, για μένα χωρίς εμένα. Και τώρα, μιά που η ανικανότητά τους για σωστή διαχείριση και διοίκηση, με φέρνουν σε αδιέξοδο, επικαλούμενοι ότι το φταίξιμο είναι και δικό μου! απορίας άξιο, αλήθεια θα πρέπει να είναι, διότι δεν το λέει ο πρώτος τυχόντας! το λένε άνθρωποι που τους προσφωνούν Αντιπροέδρους!!!!, ίσως είναι ικανότεροι, αλλά δεν χωράνε όλοι σε μιά θέση προέδρου! θα πρέπει να είναι και Σοφοί, που θα πρέπει να τους εντάξουμε δίπλα στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, όπως ήταν ο Σόλων ο Αθηναίος, ο Περίανδρος ο Κορίνθιος, έτσι και ο Θόδωρος απο τα Τουρκοβούνια, ο Μπένυ ο Σαλονικιός, Ο Λάκης ο φίλος του Παύλου, ο Κουτρουμάνης ο εκπρόσωπος των εργαζομένων! η Σούλα-Μπούλα αλλά και ή έκτακτη εισφορά ΥΠΕΡ των φοροφυγάδων, μεγαλοκαναλαρχών, προέδρων ΠΑΕ, Εφοπλιστών, Βιομηχάμων, καφετζήδων, Κουλουρτζήδων κλπ.
  Γ..ώ την γκαντεμιά μου, άν ήμουν ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, θα μπορούσα να ζήσω, έστω και σε κάποια άλλη χώρα!!!.
  Υ.Γ. Ρουφάλες, ΚΑΤΩ τα χέρια από τον ΗΡΑ!!!!.

  Γειά σου ρε Μάκη με το πούρο σου! μάθε τους λίγες ντρίπλες!!!!!. Μήπως σε νιάζει άν θα βγείς σε σύνταξη; πάντα μέσα στο παιχνίδι είσαι!!!!.

  ΑπάντησηΔιαγραφή