Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Επερώτηση βουλευτών Ν.Δ. για την μισθωτή εφεδρεία σε ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Επερώτηση βουλευτών ΝΔ για το θέμα της μισθωτής εφεδρείας σε ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕΣάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: 1. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
2. Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Θέμα: Εργασιακή εφεδρεία στον όμιλο ΟΣΕ
       

Το κλίμα πανικού, το οποίο η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε, με τις αλλοπρόσαλλες ενέργειές της, το προηγούμενο διάστημα, είναι φανερό πως έχει αρχίσει να επηρεάζει και τα μέλη της.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το, απίστευτης σκληρότητας, κύμα περικοπών, απολύσεων, μειώσεων, καταργήσεων, συγχωνεύσεων, που διαπερνά την ελληνική κοινωνία, απ' άκρου εις άκρον, χωρίς αρχή και τέλος και, δυστυχώς, χωρίς προγραμματισμό και σχέδιο. Απλά, υπακούοντας πειθήνια στις επιταγές της τρόικας, με την ελπίδα να φανή συνεπής σε κάποιες από τις απίστευτες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, έναντι των δανειστών μας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει, με καταιγιστικούς ρυθμούς, συνεχή μέτρα φοροεισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα, αδιαφορώντας τόσο για την αντοχή των πολιτών όσο και για τις συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο.
Η πρόσφατη ανακοίνωση των φορέων και οργανισμών που θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, εκτός των λαθών και των ανακριβειών, περιλαμβάνει και φορείς, όπως ο ΟΣΕ, στους οποίους, το αμέσως προηγούμενο διάστημα, η ίδια Κυβέρνηση είχε επέμβει νομοθετικά και είχε μειώσει δραστικά το προσωπικό, στο όνομα της περιστολής των δαπανών.
Το 2009, ο όμιλος του ΟΣΕ είχε περίπου 6.500 υπαλλήλους, απ' τους οποίους σήμερα υπηρετούν 3.800 άτομα, μετά τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις.
Έφτασαν δε, μετά και την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2011, οι ίδιες οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μιλούν για ισοσκελισμένους ισολογισμούς.
Η μείωση, βέβαια, αυτή του προσωπικού, είχε ως αποτέλεσμα το μεταφορικό έργο του Οργανισμού να συρρικνωθεί δραματικά. Ολόκληρα δίκτυα, όπως αυτό της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, καταργήθηκαν, άλλα, όπως της Θεσσαλίας αδρανοποιήθηκαν και, γενικά, τα δρομολόγια περικόπηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε μια περαιτέρω μείωσή τους θα ισοδυναμούσε με κατάργηση του κοινωνικού έργου του ΟΣΕ.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Με ποιο σοβαρό επιχείρημα η Κυβέρνηση εντάσσει τον όμιλο του ΟΣΕ στο σχέδιο εργασιακής εφεδρείας, αφού ούτε ζημιογόνος είναι πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία των διορισμένων, από την ίδια την Κυβέρνηση, διοικήσεων ούτε ανήκει στους φορείς που δεν έχουν αντικείμενο; 
  2. Με δεδομένο ότι η πολιτική αυτή απαξιώνει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου, πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση  να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού; Απαξιώνοντας οικονομικά, σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του κράτους και ξεπουλώντας τα, στη συνέχεια, σε εξευτελιστικές τιμές, προς όφελος των αγοραστών και μόνο, όπως έγινε και με την τελευταία εκχώρηση των μετοχών του ΟΤΕ;
      
     Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011                       Οι Ερωτώντες Βουλευτές
   
                                                                 1. Σάββας  Ι. Αναστασιάδης

                                                                 2. Μιχάλης Παπαδόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Συγκινητικο!!!δεν το περιμενα..μενω αφωνος!!Προωθηστε το αμεσως σε ολους,τους φιλους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή