Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Απεργία σταθμός για συντάξεις - εργασιακά την Πέμπτη


Διαστάσεις μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης τείνει να προσλάβει η 24ωρη Γενική Απεργία της προσεχούς Πέμπτης 27 Νοέμβρη, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις στις συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τα νέα σφαγιαστικά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές με πρόσχημα την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για τον επόμενο χρόνο.

Σε μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση προσβλέπουν τα συνδικάτα
Παρά τη μικρή κινητοποίηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που εξαντλεί και αυτή τη γενική απεργία σε εθιμοτυπική κινητοποίηση συνδέοντάς την με την κατάθεση και ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Αριστεράς και η ΑΔΕΔΥ σε συνεννόηση με τους μικρομεσαίους και τους επιστημονικούς φορείς, στοχεύουν σε μια μεγάλη απεργία και κινητοποίηση που θα βάλει τη σφραγίδας της στις επερχόμενες εξελίξεις.
Το κλίμα φορτίζεται ακόμα περισσότερο μετά τη δημοσιοποίηση των νέων απαιτήσεων της τρόικας σύμφωνα με τις οποίες: οι συντάξεις θα ριχθούν για άλλη μια φορά βορρά στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, οι απεργίες σχεδόν θα απαγορευτούν, το εργοδοτικό "λοκ άουτ" επανέρχεται μετά από 32 χρόνια.
Το ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής) καλεί τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης και την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα να αποτρέψουν:
* Την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που θα εκτινάξουν ακόμη περισσότερο την ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη.
* Τη νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με τη διεύρυνση της μερικής απασχόλησης εις βάρος της σταθερής εργασίας.
* Τη νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, τις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μέσω της απαρέγκλιτης τήρησης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων.
Όπως υπογραμμίζει στο κάλεσμά του, "η κυβέρνηση για να καταστείλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με βασικό στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της δράσης των συνδικάτων, ενώ διατηρεί σε καθεστώς επιστράτευσης βασικούς κλάδους εργαζομένων για να μην μπορούν να αντιδρούν. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα στις δημοκρατικές ελευθερίες, που την περίοδο των Μνημονίων έχουν δεχτεί απανωτά πλήγματα".
Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν οι περιοδείες του ΜΕΤΑ σε εργασιακούς χώρους. Χθες Παρασκευή αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε μεγάλες επιχειρήσεις του Φαλήρου, όπως το LeroyMerlin και το Jumpo. Την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εργαζόμενους στη Λαχαναγορά του Ρέντη και την Τετάρτη 26.11, αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ θα περιοδεύσει στις 13.30 στην «COSCO».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου