Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τις μεταφορές. Τι προβλέπει

Στη βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων», μέσω του οποίου ρυθμίζεται μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο των μεταφορών.
Μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου τακτοποιεί τα
προαπαιτούμενα που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, προβλέπει τη μεταβίβαση του τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού στη ΓΑΙΑΟΣΕ, την ανάθεση των επιδοτούμενων σιδηροδρομικών γραμμών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έως το 2019, με ετήσια αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ και την ανάθεση της συντήρησης του τροχαίου υλικού στην ΕΕΣΣΤΥ, για διάστημα 10 ετών, με όρους αγοράς.

Σημειώνεται ότι το πολυνομοσχέδιο τίθεται σε ισχύ από την ημέρα δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε στα επισυναπτόμενα αρχεία, αναλυτικά, το Νομοσχέδιο και την Αιτιολογική Έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου