Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Νέες προτάσεις - πρόκληση για τα κυκλώματα εργασίας

Παλιά εδώ στο στέκι της έλξης ρωτούσαμε αν η ΠΕΠΕ, το Σωματείο των μηχανοδηγών ακούει.Πλέον είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι έχουν περάσει στην αντίπερα όχθη και όχι μόνο εξυπηρετούν την εργοδοσία,αλλά κάνουν και ανοικτές προτάσεις - πρόκληση για τους μηχανοδηγούς.Η νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι απο συνδικαλιστές της πλειοψηφίας,προκειμένου να " ζυμωθεί¨ μεταξύ των μηχανοδηγών αφορά το μηχανοστάσιο Βόλου όπου 
τις τελευταίες μέρες έντονα καλλιεργείται η πρόταση (μας μεταφέρθηκε χτες το βράδυ απο μηχανοδηγούς) οι συνάδελφοι να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη για διανυκτέρευση μετά το πέρας της μεταφοράς των τεύτλων.


Προκειμένου να γίνει αυτό θα εκτελούν 3 προαστιακά δρομολόγια.

Επιβάτης Βόλος > Λάρισα - Θεσσαλονίκη ,Θεσσαλονίκη - Λάρισα, Λάρισα  - Θεσσαλονίκη ( Διανυκτέρευση)
και την επομένη θα εκτελούν επίσης 3 προαστιακά δρομολόγια.

Θεσσαλονίκη - Λάρισα, Λάρισα - Θεσσαλονίκη , Θεσσαλονίκη - Λάρισα , Επιβάτης Βόλος -  Λήξη εργασίας.

Με τον τρόπο αυτό λένε οι φωστήρες της Συνδιοίκησης και του εργοδοτικού συνδικαλισμού , αποφορτίζεται και το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης απο τα Προαστιακά δρομολόγια ενώ και οι μηχανοδηγοί του Βόλου θα αυξήσουν το εισόδημα τους με την διανυκτέρευση..

Πάντως για άλλη μια φορά προτείνουν και λογαριάζουν χωρίς να ρωτήσουν το προσωπικό το οποίο επικοινώνησε μαζί μας για να καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις.

Και πραγματικά απορούμε για το ποιες άλλες προτάσεις θα φανερώσει το επόμενο διάστημα η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για να στηρίξει την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική της εντατικοποίησης της εργασίας μας, την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ξαναγράφουμε.
Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το που έχει οδηγήσει διαχρονικά το βάλτε πλάτη που στηρίζουν συγκεκριμένοι συνδικαλιστικοί χώροι.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο: