Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

24 ωρες απεργίες στην ΣΤΑΣΥ σήμερα και την Παρασκευή- Η ανακοίνωση των εργαζομέων (ΣΕΗΕΚ)

 Το στέκι της έλξης στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων μας για δημόσιες συγκοινωνίες
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
Υπάρχει ορατός κίνδυνος αυτή την περίοδο, με αφορμή την προσφάτως
ψηφισθείσα τροπολογία επί του άρθρου 5 § 1 του Ν. 3920/2011, η ΣΤΑΣΥ να κληθεί στο εξής να αναλάβει την αποπληρωμή του κόστους των τοκοχρεολυσίων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Αυτό μεταφράζεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (περίπου 80 ετησίως)!!!
 Με άλλα λόγια, θα πάψει να ισχύει η αυτάρκεια που μέχρι σήμερα η εταιρεία είχε ως «προσόν» (ήταν σε θέση να σηκώσει το βάρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων…) - μια και εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό - κι έτσι να ανοίξει ο δρόμος ώστε η εκμετάλλευση των υποδομών (Λειτουργία και Συντήρηση) να περιέλθει σε τρίτους. Δηλαδή αυτό στην καλλίτερη περίπτωση σημαίνει τουλάχιστον αύξηση του εισιτηρίου!!!
Τα Σωματεία μας, μετά από απόφαση των ΔΣ, εν όψει αυτής της καταστροφικής συμφωνίας και επειδή τον τελευταίο καιρό βλέπουμε παράξενες συμπεριφορές που αφορούν στη στοχοποίηση της Εταιρείας, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 1/3/17.
 Καθιστούμε σαφές το γεγονός πως αυτή τη στιγμή δε χωρούν μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα μεταξύ των συναδέλφων. Αυτό που πρόκειται να γίνει, δε θα αφορά τους λίγους αλλά ολόκληρη την επιχείρηση! Από τον τρόπο που θα σταθούμε έναντι των περιστάσεων εξαρτάται το εργασιακό μας μέλλον! Όποιος πιστεύει το αντίθετο ή πλανάται ή εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες!!!… 
Υ.Γ. Την Πέμπτη 2/3/17 και ώρα 11:00 π.μ., θα διεξαχθεί τακτική Γενική Συνέλευση ΣΗΕΚ (άρθρο 14 Καταστατικού του Σωματείου) στα γραφεία του Συνδικάτου, Αθηνάς 67 – 7ος όροφος. Πέραν των θεμάτων του άρθρου 14 (απολογισμός), θα υπάρξει ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα (τροπολογία επί του άρθρου 5 § 1 του Ν. 3920/2011) και λήψη απόφασης από τη Γ.Σ. για τη δράση του Σωματείου σε σχέση με αυτή τη ρύθμιση. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΟΥΚΗΣ Χ.                                     ΔΗΜΑΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου