Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Με όριο ηλικίας οι νέες θέσεις εργασίας στον ΟΣΕ

Διαβάζοντας την προκήρυξη του ΑΣΕΠ διαπιστώσαμε ότι ο ΟΣΕ έχει βάλει όριο ηλικίας για τις νέες θέσεις εργασίας. Γεγονός το οποίο
προκαλεί διαμαρτυρίες σε πολλούς ενδιαφερόμενους (ιδιαίτερα φίλους του σιδηροδρόμου που αγαπούν το μέσο και θα ήθελαν να αιτηθούν για κάποια θέση).

Το όριο ηλικίας έχει προσδιοριστεί στους γεννηθέντες απο το 1989 εως το 1996 ενώ φυσικά θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι-εφόσον μιλάμε για άνδρες- να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Θυμίζουμε ότι η τακτική αυτή ακολουθούνταν χρόνια στον Οργανισμό και ιδιαίτερα στους παραγωγικούς κλάδους, ωστόσο τα όρια ηλικίας θα μπορούσαν να είναι λίγο αυξημένα -πάντα κατά την άποψη μας-(πχ να δίνεται η δυνατότητα αίτησης και σε όσους είναι ηλικίας μέχρι 32-35 ετών).
Φυσικά πρέπει να τονίσουμε και το αυτονόητο.
Οι θέσεις εργασίας στον κλάδο των σταθμαρχών και των κλειδούχων αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, με βάση την δεδομένη έλλειψη προσωπικού.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

3 σχόλια:

  1. Καλησπερα. Διαβαζωντας την προκυρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2017 υπαρχει το εξης περιεργο η τουλαχιστον αυτο συναισθημα προκαλει σε μενα. Το οριο ηλικιας ειναι πολυ μικρες, ειδικα για τις θεσεις ΔΕ (Σταθμαρχες, Κλειδουχοι). Λοιπον το πρωτο περιεργο ειναι οτι ζηταει εμπειρια σε Σταθμαρχες, κλειδουχους. Ποιος λοιπον εχει αυτην την εμπειρια ;; Ποιος λοιπον εχει αυτη την επειρια πλην εργαζομενων του ΟΣΕ, ΣΤΑΣΥ ;; Και οταν αυτη την ειδικοτητα την κανει μαθητεια μονο η σχολη του ΟΣΕ Το ιδιο ισχυει και για την ειδικοτητα του κλειδουχου. Το δευτερο περιεργο ειναι στις ειδικες θεσεις για τριτεκνους και πολυτεκνους παλι για τους ΔΕ. Δηλαδη ποσοι 27ηδες εχουν τρια με τεσσερα παιδια ;; Και μονο 22 θεσεις ;; Προσωπικη μου αποψει, οι θεσεις ειναι ηδη προκαθοριστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσον αφορά το σχόλιο για τρίτεκνους και πολύτεκνους,αν παρατηρήσεις τον πίνακα το κριτήριο αυτό αφορά και παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων (όπως γίνετε σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ).Οι θέσεις το γράψαμε είναι όντως λίγες.Ωστόσο το ΑΣΕΠ κατά γενική παραδοχή είναι δύσκολο/ακατόρθωτο να παράγει προκαθορισμένα αποτελέσματα. Αν τέλος έχεις διαβάσεις την προκήρυξη στο τέλος της αναγράφεται ο τρόπος μοριοδότησης για να γίνει η επιλογή με αντικειμενικά κριτήρια.Τα αποτελέσματα δημοσιοποιούνται και ο καθένας μπορεί να κάνει ένσταση, η οποία και εξετάζεται απο το ΑΣΕΠ.


      Διαγραφή
  2. Μπορω να ρωτησω ποια είναι ακριβώς τα καθήκοντα του Σταθμαρχη και κάτω απο ποιες συνθηκες δουλευει ετσι ωστε η διοικηση τουλαχιστον το 2006 νομοθετησε τα ορια να ειναι 28 ετων, Γιατι απο το καταστατικο του ΟΣΕ τα πτυχια/προσοντα ειναι Διοικητικά /Γραμματειακα/Λογιστικα απο οτι ειδα και οχι μηχανολογικα.Σας ευχαριστω για την οποια απαντηση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή