Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ο Σ.Σ. Λαρισαικός για τις 21 απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στα δύο περίπου χρόνια που έχει γίνει η εξαγορά από τους νέους ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πριν λίγους μήνες της ΕΕΣΣΤΥ, η λειτουργία των εταιρειών δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία
στους εργαζομένους καθώς σε ένα  μικρό απολογισμό για τα πεπραγμένα των εταιρειών σε σχέση με τους εργαζόμενους σε αυτό το χρονικό διάστημα βλέπουμε:

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές.
Οκτώ (8) απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχουν οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες με την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατηγορούμενη.
Εικοσιένα (21) συνάδελφοί μας απολύθηκαν προχθές από την ΕΕΣΣΤΥ.

      Ζ Η Τ Α Μ Ε:
Την άμεση ανάκληση της απόφασής για τις 21 απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ, οι οποίες δεν έχουν βάση ότι είναι πλεονάζον προσωπικό γιατί στην εταιρεία δεν υπάρχει Οργανόγραμμα. 
Με την κατάθεση του Οργανογράμματος σίγουρα θα υπάρχουν κενές θέσεις αφού έχουμε κενές θέσεις από τους συναδέλφους που έκαναν μετάταξη στον ΟΣΕ.
Την υπογραφή άμεσα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ.

Πρέπει να γνωρίζετε, ότι εμείς που εργαζόμαστε στον ΟΣΕ, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους μας της ΕΕΣΣΤΥ έρμαιους στις προθέσεις κάποιων αυτοχθόνων συνεργατών σας. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να συσπειρωθείτε με τα Σωματεία και την Ομοσπονδία.

Με συναδελφικούς & αγωνιστικούς χαιρετισμούς.


ΓΙΑ  ΤΟ  Σ.Σ. "ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ"

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ                       ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου