Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Τέμπη / Συγκλονιστικό ξέσπασμα επιβάτιδας - «Ήταν πολύνεκρη δολοφονία» (βίντεο)

Η Ευδοκία Τσαγκλή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης της «ζητούσε να βάλει πλάτη» απαντά με ένα συγκλονιστικό βίντεο - «Ας τους δείξουμε ποιοι είμαστε» τονίζει

Τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη το δράμα επιζήσαντων και των συγγενών των θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς τα ερωτήματα παραμένουν. Ο πόνος μετατράπηκε σε οργή για την ολιγωρία και την αδιαφάνεια καθώς 3 μήνες μετά οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι.

Η Ευδοκία Τσαγκλή που επέζησε του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι ξεσπά μπροστά στην κάμερα κατά των αρμοδίων και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της τότε κυβέρνησής του.

Η Ευδοκία Τσαγκλή περιγράφει όλο το χρονικό της τραγωδίας των Τεμπών θυμίζοντας τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Υπενθυμίζει την στάση του Κώστα Καραμανλή υπουργού Μεταφορών και σημειώνει «δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία. Μιλάμε για αμέλεια ή για πιθανή εξαπάτηση από ενδεχόμενο δόλο που προκάλεσε μια πολύνεκρη δολοφονία».

Σε άλλο σημείο η επιζήσασα ψάχνει τις απαντήσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη καταγγέλλοντας ότι «τρεις μήνες μετά οι πιο σοβαρές ερωτήσεις μένουν αναπάντητες.

Γιατί υπάρχει αυτή η ενοχλητική σύγχυση μεταξύ των ευθυνών του επιβάτη, του σταθμάρχη και του υπουργού Μεταφορών;

Γιατί; Γιατί οι έρευνες δεν κάνουν αποκαλύψεις πριν τις εκλογές;»


«Είναι ντροπή μια νέα τραυματισμένη γυναίκα να εκθέτει έτσι τον εαυτό της αλλά τώρα είστε εσείς στο στόχαστρο» σημειώνει και συμπληρώνει ότι «μετά από μια σύγκρουση με την πραγματικότητα όπου τα ψεύτικα λόγια του παρελθόντος συγκρούονται με τις αληθινές μας πράξεις στο παρόν, θα σας δείξουμε την πραγματική μας δύναμη».

Η Ευδοκία Τσαγκλή ζητά να γνωστοποιηθεί και να κοινοποιηθεί το βίντεο της ώστε να «πιέζουμε τις νομικές διαδικασίες,  να τελεθούν με διαφάνεια, λόγω της δημόσιας έκθεσης. Κβαντική φυσική μας παρακολουθούν αλλά τώρα τους παρακολουθούμε και εμείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη που είχε δώσει στον Σταύρο Θεοδωράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Ευδοκίας ο πρώην πρωθυπουργός της είχε ζητήσει να βάλει πλάτη προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα τότε ο Στ. Θεοδωράκης είχε ρωτήσει: Θέλω να δώσω προτεραιότητα σε κάποια ερωτήματα που μου στείλανε παιδιά που ήταν στο τρένο. Ευδοκία Τσαγκλή, σύμβουλος επικοινωνίας, ήταν στο τρένο: «Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;».

Ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει: «Καταρχάς είδα την εκπομπή την οποία κάνατε κ. Θεοδωράκη και είδα αυτά τα οποία είπε δημόσια η Ευδοκία, με πολύ θάρρος, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Θα έλεγα στην Ευδοκία η οποία έχει ηλικία -απ’ ό,τι κατάλαβα λίγο μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερη μου κόρη- ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη, να φοβάται, να ανησυχεί. Δε γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου