Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΟΣΕ / Παραμένει ακαθάριστο το σιδηροδρομικό δίκτυο 4 εβδομάδες μετά το ατύχημα στη Σφενδάλη

 Παραμένει ο κίνδυνος - 4 ατυχήματα προκλήθηκαν φέτος από πτώσεις δέντρων που συγκρούστηκαν με αμαξοστοιχίες - Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί

Οι μηχανοδηγοί  κρούουν

τον κώδωνα του κινδύνου για το σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή της Μαλακάσας, που παραμένει ακαθάριστο τέσσερις εβδομάδες μετά το ατύχημα στη Σφενδάλη, όταν συρμός συγκρούστηκε με δέντρο με αποτέλεσμα τα κλαδιά του δέντρου να σπάσουν το παρμπρίζ και να εισέρθουν στο θάλαμο οδήγησης.

Στην αυτοψία του OPEN, φαίνεται πως κορμοί από δέντρα και κλαδιά ακόμα παραμένουν στη θέση τους στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου. Ακόμα και σε τμήμα που έχει καθαριστεί το δίκτυο οι εργασίες είναι ανεπαρκείς, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για τα τρένα που διασχίζουν την περιοχή.

Η καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ασφάλειας των γραμμών αυξάνει τον κίνδυνο για ατυχήματα, επισημαίνουν οι μηχανοδηγοί.

Οι μηχανοδηγοί προειδοποιούν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά και απαιτούν άμεσα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές, όπως η άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων κορμών και η συντήρηση του δικτύου, προτού σημειωθεί άλλο σοβαρό περιστατικό.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί 4 ατυχήματα που προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων πάνω στα οποία προσέκρουσαν οι αμαξοστοιχίες, ενώ σε 2 από αυτά τραυματίστηκαν 2 μηχανοδηγοί. Τα τραγικά περιστατικά αποτέλεσαν αφορμή για την ίδρυση της Διεύθυνσης Πρασίνου & Περιβάλλοντος από το ΟΣΕ, ο οποίος επικαλέστηκε τις δαιδαλώδεις συναρμοδιότητες του οργανισμού που προκαλούσαν μόνο καθυστερήσεις ως αίτια της κατάστασης. 

Κύριος στόχος της Διεύθυνσης είναι ο καθαρισμός της βλάστησης και η κοπή δένδρων κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου, ωστόσο ένα μήνα μετά, τα προβλήματα παραμένουν αναδεικνύοντας τις βαθύτερες δυσλειτουργίες του οργανισμού.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου