Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Καταγγελία ΠΕΠΕ σε ΡΑΣ και ΕΟΔΑΣΑΜ

Προς Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, Πρόεδρο κ. Τσιαπαρίκου Ι. 

Κοινοποίηση    ΕΟΔΑΣΑΜ Θέμα «Δρομολογιακοί χρόνοι – Διερεύνηση Συμβάντος» 

Κυρία Πρόεδρε 


1. Δρομολογιακοί Χρόνοι 

Με αφορμή την εγκύκλιο του ΕΟΔΑΣΑΜ (ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 65/ 2024) που κοινοποιήθηκε στα μέλη του Σωματείου μας, σας υπενθυμίζουμε – και σας καλούμε να ενεργήσετε προς αποκατάσταση της κανονικότητας- ότι στο παρελθόν έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τους δρομολογιακούς χρόνους που εκδίδει ο ΟΣΕ και  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, λόγω της κακής κατάστασης της υποδομής. 

Παρά τις διαμαρτυρίες μας και στην Hellenic Train για το θέμα, που προκαλεί καθημερινά πλήθος διαμαρτυριών μεταξύ  των επιβατών,  καθώς άλλοι χρόνοι περιγράφονται κατά την αγορά του εισιτηρίου για κάποιον προορισμό και άλλοι ισχύουν πραγματικά λόγω της κατάστασης του δικτύου και της τήρησης των περιορισμών ταχύτητας,  δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή που να λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα που ζούμε οι μηχανοδηγοί. 

Επισυνάπτουμε  υποδείγματα με βραδυπορίες που προσθέτουν μέχρι και 20 λεπτά επιπλέον χρόνο καθημερινά στα υφιστάμενα  δρομολόγια και σας καλούμε όπως άμεσα ενεργήσετε προς αποκατάσταση της ψευδούς εικόνας που δίνεται στους επιβάτες. 

2. Διερεύνηση Συμβάντος 

Την Τετάρτη 9/10/2024 ο συρμός 4245 αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία στην γραμμή του Προαστιακού Αθήνας καθώς είχε λάβει εντολή από Σταθμάρχη (Τηλεδιοίκηση Σ.Κ.Α.)  για να εισέλθει σε λάθος γραμμή (και συγκεκριμένα σε αυτήν του Μετρό) στην περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας. 


Καλούμε για την άμεση διερεύνηση του συμβάντος και παρακαλούμε για την αποστολή του πορίσματος καθώς η Διοίκηση της Hellenic Train συστηματικά αρνείται να κοινοποιεί τα εσωτερικά της πορίσματα στο Σωματείο μας, ενώ σε πρόσφατο περιστατικό (Λιβαδειά- Σεπτέμβριος 2024) και παρά το ότι οι εσωτερικές της διαδικασίες τηρήθηκαν στο ακέραιο από τους μηχανοδηγούς, επιχειρεί να μεταθέσει ευθύνες για να καλύψει δικές  της,  δημοσιεύοντας μάλιστα Δελτία Τύπου που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν το επιβατικό κοινό και τις Αρμόδιες Αρχές   (και συγκεκριμένα αυτό της 9/9/2024).

                          Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση. 

                                        

                                        Πειραιάς 16/10/2024



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου