Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Πορτογαλία: Αντισυνταγματική η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού με βάση δικαστική απόφαση

Στην Πορτογαλία το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων.
Πρόκειται για ένα από τα μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας, που υιοθέτησε, μετά το δάνειο, που δόθηκε στη χώρα από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι περικοπές αυτές αποτελούν «παραβίαση της αρχής της ισότητας», που περιλαμβάνεται στο πορτογαλικό Σύνταγμα, καθώς επιβάλλουν στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους «επιπλέον θυσίες, χωρίς να προβλέπονται αντίστοιχες για το σύνολο των πολιτών», αναφέρει το Συνταγματικό Δικαστήριο στην ανακοίνωσή του.
Παρόλα αυτά το δικαστήριο, αποφάσισε ότι το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ για την τρέχουσα χρονιά με την αιτιολογία ότι «οι συνέπειες της απόφασης περί αντισυνταγματικότητας θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους στόχους της χώρας για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος».

Υ.Γ. Στην Ελλάδα , τα δικαστήρια τα βρήκαν όλα...Νόμιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου