Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μείωση του εφάπαξ κατά 22,63% (Προεκλογική δέσμευση και αυτή...)

Τη μείωση των εφάπαξ του Δημοσίου κατά 22,63% ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.Η μείωση αφορά και τις αιτήσεις που εκκρεμούν και για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί ακόμα εφάπαξ ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ακολουθούν και τα υπόλοιπα ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι ''κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των εφάπαξ αλλά και η είσπραξη 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την επόμενη δόση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία''.
Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να δεχθεί ως λύση ούτε την αύξηση εισφορών ούτε και την επιπλέον χρηματοδότηση του ταμείου από τον προϋπολογισμό.
Τα καλύτερα μας έρχονται τον Αύγουστο...H ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της μιλά για αιτία πολέμου....


ΑΔΕΔΥ: Αιτία πολέμου η μείωση του εφάπαξ
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει ως αιτία «πολέμου» με την κυβέρνηση την ενδεχόμενη περικοπή του εφάπαξ των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της ΕΕ, της ΑΔΕΔΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων, σχετικά τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ) και η ικανότητά τους να καταβάλλουν κανονικά τις συντάξεις και το εφάπαξ των ασφαλισμένων τους».
«Ο υπουργός», συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ, «δήλωσε, ευθέως, την απόφαση της Τρικομματικής Συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων».
Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει, ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, «εξαιτίας της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους, της κατευθυνόμενης εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο, των επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και την υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI».
Τέλος η ΑΔΕΔΥ ζητά από την κυβέρνηση «να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μη περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και στο πλαίσιο -τουλάχιστον- της υπεσχημένης διαπραγμάτευσης των επαχθών όρων της Δανειακής Σύμβασης με την Τρόικα, να απαιτήσει και να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως άλλωστε έπραξε για τις Τράπεζες».
Επίσης σε ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα η «Αυτόνομη Παρέμβαση», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι «στην ερχόμενη διετία η μείωση του εφάπαξ θα ξεπεράσει το 43%» και χαρακτηρίζει τις «περικοπές του εφάπαξ και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κοινωνικά ανάλγητη» ενώ ζητά από την «πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ να εγκαταλείψει την παρελκυστική τακτική και σε συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να λάβει άμεσα μέτρα για το συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου