Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Έρχεται και νέο μισθολόγιο - μειώσεις ;

Πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ  προβλέπουν τα μέσα ενημέρωσης αφού με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι θα καλυφθούν μέρος από τα 3.5 δις που υπολείπονται των 11 Δις που αποφάσισε με το μεσοπρόθεσμο  η Κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ) και θα υλοποιήσει η σημερινή Κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ- Δημ. Αριστερά )..
Οι σιδηροδρομικοί ήδη και από το 2009 έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν αποδεδειγμένα το 45% ενώ στον κλάδο μας οι μειώσεις μετά την κατάργηση του ΚΔΑ και την προσαρμογή στον Νόμο 4024 φτάνουν και το 55%!
Όλοι οι σιδηροδρομικοί βρίσκονται πλέον σε  αναμονή των εξαγγελιών και κυρίως των αντιδράσεων των συνδικάτων αν προχωρήσει αυτό το σενάριο.(Υπενθυμίζουμε ότι ΔΕΝ έχει υπογραφεί ακόμα ΣΣΕ ενώ οι συζητήσεις έχουν παγώσει ).
Ιδιαίτερα για τον  κλάδο μας , τον μοναδικό (οδηγών μέσων σταθερής τροχιάς )που δεν εξαιρέθηκε από τα πλαφόν του μισθολογίου (και που περιμένει την αποκατάσταση αυτής της αδικίας ) μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει σοβαρές επιπλέον μειώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου