Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με δήμαρχο Πατρέων για τον σιδηρόδρομο της Πάτρας

Θέματα υποδομών και μεταφορών συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με το Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.
Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν:



-Το αίτημα του Δημάρχου για την επέκταση του τοπικού σιδηροδρομικού δικτύου της πόλης με τη δημιουργία νέων σταθμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

-Η ολοκλήρωση της επέκτασης του Προαστιακού σιδηροδρόμου ως την Πάτρα (σήμερα φθάνει μέχρι το Κιάτο)

-Η κατασκευή πέμπτης νηοδόχου στο λιμάνι της Πάτρας

-Η ένταξη στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) της κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων.

Για το θέμα του τοπικού σιδηροδρομικού δικτύου ο υπουργός ανέφερε ότι θα συζητηθεί με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ για την ολοκλήρωση του δικτύου Αθηνών-Πατρών επεσήμανε ότι εντάσσεται φυσικά στις προτεραιότητες του υπουργείου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει παρουσιάσει η ΕΡΓΟΣΕ.

Το έργο του λιμανιού της πόλης έχει δημοπρατηθεί και υλοποιείται. Τέλος, το θέμα της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου