Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Επιστολή Τοπικής Γραμματείας ΜΑΙ


Δημοσιεύουμε την επιστολή της τοπικής Γραμματείας του ΜΑΙ μετά την συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης.

Αθήνα 16/07/2012
                                                                                         Αρ. Πρωτ. 07

Προς
Προϊστάμενο Γραφείου Αθηνών
Κοινοποίηση
Φύλλο Υπηρεσίας

Μετά από συνεδρίαση της Τοπικής Γραμματείας (απουσίασαν οι συνάδελφοι Βελλής Ζ , Ευθύμερος Θ. ) και ανταλλαγή απόψεων διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνουν θετικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ακόμη καλύτερης λειτουργίας του μηχανοστασίου. Στην δύσκολη αυτή περίοδο , που η ενότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου (πορεία αποκρατικοποίησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ – μέλλον μηχανοδηγού) οφείλουμε μέσα από την θεσμοθέτηση κανόνων να ελαχιστοποιήσουμε τις προστριβές που επιφέρει η καθημερινότητα μεταξύ των μηχανοδηγών.
Χωρίς να περιοριστεί η καλώς εννοούμενη διευκόλυνση του προσωπικού της έδρας και με σεβασμό στους συναδέλφους που καλύπτουν προϋποθέσεις (ηλικίας – παλαιότητα ) προτείνουμε ένα πρώτο βήμα άμεσων παρεμβάσεων και καλούμε τον Προϊστάμενο του Γραφείου Αθηνών για την εφαρμογή τους .Αναλυτικότερα αποφασίστηκε >

·        Ισοκατανομή στις βραδινές ώρες .
·        Αλλαγή στις υπηρεσίες της νυχτερινής εφεδρείας αεροδρομίου που δεν θα πρέπει να  είναι πλέον εβδομαδιαίες .(επαναφορά στο σύστημα 4/3 μέρες )
·        Κανείς μηχανοδηγός  σε μόνιμη βάρδια που αποφέρει δευτερεύουσες απολαβές ( Χαλκίδες – Αεροδρόμιο – νυχτερινές εφεδρείες ).
·        Να δίνεται την τοπική γραμματεία ο κατάλογος με τις δευτερεύουσες κάθε μήνα.
·        Όταν εμπλέκονται  για υπηρεσιακούς λόγους  στο κύκλωμα των βοηθών  μηχανοδηγοί ,να πραγματοποιούν  εκείνες τις υπηρεσίες που δεν μειώνουν τις δευτερεύουσες τους (νύχτα , 884 κτλπ ) .

Επιπλέον

Το Δ.Σ. της ΠΕΠΕ ζήτησε  να μην εκτελείται το υπηρεσιακό αυτοκίνητο από μηχανοδηγούς . Μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημα από την Διοίκηση , οι απασχολούμενοι σε αυτό δεν θα εκτελούν καμία άλλη νυχτερινή υπηρεσία.

Όσον αφορά τους συναδέλφους που έχουν σε εκκρεμότητα πειθαρχικά λόγω συμβάντων , θα υπάρχει διευκόλυνση χωρίς να παραβιάζονται οι όροι ισοκατανομής δευτερευουσών.(νύχτα – υπερωρίες).

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν είναι η άμεση ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του προσωπικού όπου δεν έχει εκπαιδευτεί (Ηλεκτράμαξες κτλπ ) καθώς και η ολοκλήρωση της μαθητείας των 13 βοηθών.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις έδρας με θέμα την εκπόνηση του νέου κυκλώματος εργασίας προσωπικού (καλούμε όσους έχουν προτάσεις να τις καταθέσουν στην τοπική γραμματεία  )προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην αναδιοργάνωση των προγραμμάτων εργασίας τον Σεπτέμβρη όπως έχουμε συμφωνήσει με την Διοίκηση.

Τέλος αποφασίστηκε να γίνει επιστολή για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο αναμονής του ΜΑΙ. Επίσης θα συγκεντρωθεί ποσό (5Ε από κάθε μηχανοδηγό ) για να αντιμετωπιστούν  τα άμεσα προβλήματα που κάθε μέρα βιώνουμε  .

Η τοπική Γραμματεία ΜΑΙ

Τουρλής Βασίλης
Γενιδούνιας Κώστας
Κάσσης Δημήτρης
Φιλιπόπουλος Γιάννης
Μωραίτης Πέτρος
Αγγελόπουλος Νίκος
Τσιαντάς Αντώνης
Μπάρος Γιάννης
Βασιλειάδης Δημήτρης
Χαντάβας Αλέξης


1 σχόλιο:

  1. Ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά απο την παράταξη Συνεργασία (εκπροσωπείται απο τον Α. Χανταβά) ότι δεν συμφώνησε στο θέμα της συγκέντρωσης των χρημάτων για το θέμα του χώρου αναμονής και άρα η απόφαση στο σημείο αυτό είναι κατά πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή