Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή στους μισθούς του 1978

Μειωμένο κατά 50% (σε σχέση με το 2008), για μισθωτούς και συνταξιούχους θα είναι το εισόδημα τη νέα χρονιά, ενώ η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό επιστρέφει στα επίπεδα του 1978 - 1979.
Στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των ανέργων υπολογίζεται στα 1.400.000 άτομα.

Το 29% αναμένεται να φθάσει στο τέλος του 2013 η στατιστική ανεργία παρά τη σημαντική μείωση του κόστους εργασίας κατά 8% την διετία 2010-12, ενώ η πραγματική θα ξεπεράσει το 34%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινσιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο , η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ τα υψηλά ποσοστά ανεργίας θα διατηρηθούν μέχρι το 2020. Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι μέσες αποδοχές των ελλήνων εργαζομένων πέρσι ήταν 25.470 ευρώ και αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μειωθούν στα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή θα αντίστοιχα με τα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας.

Τελικά μάλλον δεν μας σώζει η επαναδιαπραγμάτευση .....Κρίμα γιατί ελπίζαμε σε αυξήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου