Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «δυσμενείς εξελίξεις» και «νέες προκλητικές απαιτήσεις των τροϊκανών».



«Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μη αποτολμήσει να κάνει πράξη τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει», τονίζει η ΓΣΕΕ.

«Απαιτούμε και θα αγωνιστούμε να μη συνεχιστεί η πολιτική εξαθλίωσης που έχει συνθλίψει την ελληνική κοινωνία, έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση της ανεργίας και σπρώχνει σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και αδιέξοδα την ελληνική οικονομία.
Όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών και η κυβέρνηση αποδέχεται την εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων. Η στοχοποίηση αποκλειστικά του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των συνταξιούχων πρέπει να λάβει οριστικό τέλος. Αυτό είναι απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ προειδοποιεί για κλιμάκωση του αγώνα. «Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα και ενόψει τα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα να συζητηθούν και να ψηφισθούν στο Κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου