Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση προς Επιβάτες απο τους εργαζόμενους στην ΣΤΑ.ΣΥ

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν προς το επιβατικό κοινό οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑ.ΣΥ.
Λιτή και κατανοητή.....
Σεπτέμβρης 2012
Φίλε Επιβάτη, Άνεργε, Συνταξιούχε, Εργαζόμενε, φοιτητή...

Όλοι βιώνουμε τις συνέπειες από την πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η τρόϊκα, τις καταιγιστικές αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών διαβίωσης και τις διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ η επίσημη ανεργία καλπάζει στο 27% με την πραγματική να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Μέσα σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κατά 25% από τις αρχές του 2013, λεηλατώντας για μια ακόμα φορά το οικογενειακό εισόδημα.

Για να δικαιολογήσουν τις επερχόμενες αυξήσεις, ενοχοποιούν για άλλη μια φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποκρύπτοντας την αλήθεια, ότι μετά το μεγάλο ψαλίδι η μηνιαία μισθοδοσία του προσωπικού της ΣΤΑΣΥ Α.Ε έχει μειωθεί κατά 48%. Τα ίδια θα κάνουν αύριο στο νερό, στο ρεύμα, στην υγεία, στη παιδεία κ.λ.π. Αγαθά τα οποία μαζί με τις συγκοινωνίες θέλουν να ξεπουλήσουν όσο- όσο σε ιδιώτες.

Στην πραγματικότητα με τις επερχόμενες αυξήσεις σου ζητάνε να πληρώσεις εσύ το μάρμαρο για τα χαλασμένα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στους σταθμούς, τα κλειστά εκδοτήρια και τον ανύπαρκτο έλεγχο εισιτηρίων, λόγω των μετατάξεων και των απολύσεων των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ – ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ.

Φαινόμενα τα οποία εκτρέφουν την εισιτηριοδιαφυγή προκαλώντας τεράστια μείωση εσόδων στην Εταιρία. Αν αντιμετωπιστούν δεν απαιτείται καμία αύξηση, αλλά μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Φίλε Επιβάτη,

Εμείς οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ & ΤΡΑΜ σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές παλεύουμε μαζί σου για να μην περάσει το νέο χαράτσι στην τιμή του εισιτηρίου. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών για ποιοτική και ασφαλή μετακίνηση και διεκδικούμε:

1. Μείωση του εισιτηρίου στο 1€, στα επίπεδα του 2009.

2. Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους

Οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑθερές ΣΥγκοινωνίες
αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας,
ενάντια στην εξαθλίωση που επιχειρείται σε βάρος ολόκληρου του Ελληνικού
Οι Διοικήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου