Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Ε.Τ.Α.Σ-Σ

Στο πλαίσιο του διαλόγου για την οργανωτική ανασυγκρότηση του Σ.Κ των σιδηροδρομικών, που έχει ήδη ξεκινήσει, δημοσιεύουμε  ανακοίνωση που λάβαμε απο την Ε.Τ.Α.Σ-Σ  και στην οποία, εκτός από τις επισημάνσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις, διατυπώνονται και τα βασικά σημεία της πρότασης της  για την οργανωτική δομή και τα γενικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του Ανασυγκροτημένου Κινήματος των Σιδηροδρομικών.
Όλη η ανακοίνωση >
Ε.Τ.Α.Σ–Σ Αθήνα 18.09.2012
ΕΝΙΑΙΑ. ΤΑΞΙΚΗ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ- ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

٭Τέλος στον κατακερματισμό και στην πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος των σιδηροδρομικών.
٭Ήρθε η ώρα της οργανωτικής ανασυγκρότησης και του ταξικού προσανατολισμού του ΣΚ των σιδηροδρομικών με την οριστική διάλυση των χρεοκοπημένων συντεχνιακών γραφειοκρατικών δομών του και τη σύσταση ενιαίου συνδικάτου άμεσο-δημοκρατικών λειτουργιών.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Έχουμε ήδη εισέλθει στην αρχή μιας καινούριας κατάστασης ριζικά διαφορετικής από τις προηγούμενες,
Τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά την εκδήλωση της χειρότερης στην ιστορία της σύγχρονης εποχής παγκόσμιας συστημικής οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια μετά την επιβολή μνημονιακών πολιτικών συντριβής των εργατικών κατακτήσεων, το σύνολο των κοινωνικών όρων της ζωής μας έχει υποστεί ακραίες αντιδραστικές ανατροπές.
Η πολύπλευρη καπιταλιστική κρίση με τις πολλαπλασιαστικές καταστροφικές της συνέπειες πάνω στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων δεν περιορίζεται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Η αποτυχία των επώδυνων μέτρων να αντιμετωπίσουν το ντόμινο τραπεζικών, επιχειρηματικών και κρατικών χρεοκοπιών έφερε γρήγορα το φάντασμα της ύφεσης πάνω από τις καπιταλιστικές μητροπόλεις και οι εκτιμήσεις πλέον περί κατάρρευσης της ευρωζώνης και της διάλυσης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος δεν απέχουν από την πραγματικότητα.
Στο φόντο αυτών των δραματικών συνεπειών η υποτακτική στα όργανα των διεθνών τοκογλύφων πολύχρωμη κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν συνεχίζει απλά το καταστροφικό έργο των αντεργατικών κυβερνήσεων Παπανδρέου- Παπαδήμου, αλλά βαθαίνει τον κοινωνικό πόλεμο, καθώς δηλώνει διαθέσιμη παρά τις εσωτερικές τριβές της να πάρει επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα που δεν προβλέπονται από το μνημόνιο.
Τα προαναγγελθέντα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού που ως μοναδικό και ομολογημένο στόχο από την πλευρά των τροϊκανών και των κυβερνώντων έχουν την αποπληρωμή των πλασματικών τοξικών αποβλήτων, ώστε να επιβιώσει ο καπιταλισμός της παρακμής μέσα από την ολοκληρωτική συντριβή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, δεν πρέπει να περάσουν. Είναι σίγουρο ότι η επιβολή έστω και μέρους εξ’ αυτών θα κάτσει πάνω στα προηγούμενα και θα μας σπρώξει πιο βαθειά στην άβυσσο της εξαθλίωσης.
Στην διαρκώς διευρυνόμενη αντεργατική σταυροφορία, η οποία παίρνει με την επιστράτευση του συνόλου των ιδεολογικών και κατασταλτικών μηχανισμών χαρακτηριστικά ακραίου ταξικού κοινωνικού πολέμου και απειλεί με φυσική εξόντωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού πρέπει να αντιτάξουμε, ως κοινωνική δύναμη, ενωτική οργανωμένη μαζική δράση με δύο ενιαίους αλληλένδετους στόχους, την ανατροπή της επίθεσης που τίθεται ως όρος επιβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας και την παράλληλη συγκρότηση και υλοποίηση ενός εργατικού πολιτικού προγράμματος αποτροπής της επικείμενης καταστροφής, από ένα ανασυγκροτημένο ιδεολογικά και οργανωτικά εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.



Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Στις συνθήκες της μακρόχρονης συστημικής οικονομικής κρίσης και της παρατεταμένης αντεργατικής επίθεσης που έχει στην προμετωπίδα της την ολοκλήρωση της συντριβή των συλλογικών εργατικών κατακτήσεων δεν χωράνε οι συντεχνιακές λογικές των εξαιρέσεων, των συναινέσεων και των κλαδικίστικων περιχαρακώσεων, που υπονομεύουν την ενιαία ταξική δράση και οδηγούν σε μεγαλύτερη διάσπαση και παραλυσία το εργατικό κίνημα.
Η έκβαση των αγώνων της πρόσφατης περιόδου και η αναμενόμενη όξυνση της αντεργατικής πολιτικής θέτουν επί τάπητος το ζήτημα της ταξικής ανασυγκρότησης του ΣΚ τόσο στα ανώτερα επίπεδα της συγκρότησης του, όσο και στη βάση του, στους εργασιακούς χώρους.
Η συμφωνία όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων και της πλειοψηφίας των σιδηροδρομικών με τη θέση της οργανωτικής αναδιάταξης των δυνάμεων του ΣΚ δεν μπορεί πλέον να αποτελεί στοιχείο κούφιων παραταξιακών αντιπαραθέσεων και να μένει μετέωρη στο επίπεδο των διακηρύξεων. Πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει και λαμβάνοντας ως βάση τον τρόπο οργάνωσης των αγώνων της προηγούμενης περιόδου, διατυπώνουμε τα κεντρικά σημεία της πρότασης μας για τη συγκρότηση των οργάνων του ενιαίου συνδικάτου μέσω των οποίων, καθορίζεται η δομή του και συνδέεται η ενιαία έκφραση με τις αμεσοδημοκρατικές λειτουργίες.
Κυρίαρχα όργανα του ενιαίου συνδικάτου σιδηροδρομικών μέλη του οποίου, είναι όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ πρέπει κατά τη γνώμη μας να είναι:
1. Οι Τοπικές ή Νομαρχιακές- περιφερειακές Συνελεύσεις, θεσμοθετημένες από τις καταστατικές διατάξεις, με τα αντίστοιχα τοπικά ή νομαρχιακά – περιφερειακά εργατικά συμβούλια. Το πλήθος των συνελεύσεων και των μελών των αντίστοιχων συμβουλίων θα καθοριστούν ανάλογα με την αριθμητική δύναμη των μελών κάθε συνέλευσης. Οι συνελεύσεις θα γίνονται μια φορά το χρόνο στο διάστημα των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα λαμβάνουν τις αποφάσεις τους και θα εκλέγουν τα αντίστοιχα εργατικά συμβούλια μονοετούς θητείας τα οποία θα υλοποιούν τις αποφάσεις των συνελεύσεων.
2. Η Πανσιδηροδρομική Συνέλευση των Αντιπροσώπων, η οποία θα γίνεται ανά έτος το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, θα συγκροτείται από τα μέλη μονοετούς θητείας των τοπικών ή νομαρχιακών - περιφερειακών συμβουλίων και από τα μέλη τριετούς θητείας, τα οποία θα αναδεικνύονται κάθε τρία χρόνια από πανσιδηροδρομικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής και θα είναι ίσα σε πλήθος με το 1/2 των μελών της Κεντρικής Διοίκησης.
3. Η Κεντρική Διοίκηση του ενιαίου συνδικάτου, η οποία θα υλοποιεί τις αποφάσεις της Πανσιδηροδρομικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, θα αποτελείται κατά το 1/2 από τα μέλη τριετούς θητείας και κατά το 1/2 + 1 από τα μέλη των τοπικών ή νομαρχιακών- περιφερειακών εργατικών συμβουλίων, τα οποία θα εκλέγονται από την Πανσιδηροδρομική συνέλευση των αντιπροσώπων.
Με την επισήμανση ότι η οργάνωση των διαδικασιών της μετάβασης από την συντεχνιακή οργανωτική δομή σε μια ενιαία αποτελεσματική δομή οργάνωσης και τη θέση ότι η τελική απόφαση για τη νέα οργανωτική δομή και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του ΣΚ των σιδηροδρομικών δεν είναι απλές υποθέσεις κάποιων ειδικών εκπροσώπων, αλλά θέματα καθοριστικής σημασίας που πρέπει να αποφασιστούν από τους όλους σιδηροδρομικούς δηλώνουμε ότι, θα συμμετέχουμε ως συλλογικότητα στη διαδικασία ενός ισότιμου ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
ΕΝΙΑΙΑΣ. ΤΑΞΙΚΗΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ- ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου