Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τι έγινε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Δεν υπήρξε καμία απόφαση παρά μόνο διαπιστώσεις γύρω απο τα τρέχοντα ζητήματα.
'Ετσι για τις δικαστικές αποφάσεις ο Πρόεδρος έκανε μια ανάλυση για το
ποιες τρέχουν και περιμένουμε ακόμη την πληρωμή τους ενώ έπειτα απο ερώτηση της Εξέλιξης για το θέμα του επικίνδυνου και ανθυγιεινού που δεν πληρωθήκαμε απο τον Γενάρη μέχρι τον Ιούνη του 2013 , απάντησε ότι πρώτα θα τρέξουν οι αγωγές για τους συνταξιούχους και μετά για τους εν ενεργεία μηχανοδηγούς γιατί έτσι θα έχουμε καλύτερη Νομικά θέση (αυτό δεν είχε ποτέ ειπωθεί σε προηγούμενο ΔΣ ) .

Για το θέμα με το εξώδικο που αποφασίστηκε να σταλεί στις 16 Δεκέμβρη για την διάσπαση και την κατάσταση γραμμής - τροχαίου υλικού - υποδομής , ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα ότι αυτό δεν είχε ακόμα συμβεί γιατί ....δεν προλάβαινε ο Δικηγόρος ( μεσολάβησε 1 μήνας ) και αυτό θα γινόταν άμεσα τις επόμενες μέρες.

Για το  θέμα των προαγωγών υπήρξε η ενημέρωση ότι έγιναν περίπου 90 αιτήσεις απο μηχανοδηγούς και υπήρξε έντονη διαφωνία απο παρατάξεις            ( Δύναμη Έξης ) για τον τρόπο που θα γίνουν οι τοποθετήσεις.
Υπήρξε παραδοχή απο το Προεδρείο ότι δεν προκηρύχθηκαν 4 θέσεις ( όπως ορθότατα είχε γράψει το στέκι της έλξης ) που προβλέπονται στο Οργανόγραμμα της Έλξης (ΔΙΚΑΜ) , αλλά δεν αποφασίστηκε καμιά ενέργεια για το θέμα .

Για το θέμα της δωροεπιταγής των 200 Ευρώ , κατηγορήθήκαν απο την Νέα Έλξη ( ΔΑΚΕ) οι 2 υπογράφοντες ( Γενιδούνιας - Γκαντιτζικίδης)για  την επιστολή στον κ. Ζηλιασκόπουλο ότι κάνουν επικοινωνιακά παιχνίδια , χωρίς όμως να εξηγήσει η ηγεσία της ΠΕΠΕ γιατί δεν έκανε τίποτα απολύτως για το θέμα ενώ και η ΑΣΚΕ άσκησε κριτική για την συνδικαλιστική και πολιτική διάσταση της επιστολής .

Επίσης η Δύναμη Έλξης επανέφερε το θέμα της μέτρησης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα desiro . 

Στο τέλος της συνεδρίασης προκλήθηκε μεγάλη ένταση καθώς Πρόεδρος και Γραμματέας δεν δέχτηκαν να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση της ΑΣΚΕ Διαβάστε εδώ ).

Κατόπιν έγινε η κοπή της πίτας , με τις Εξέλιξη , Συνεργασία , Δύναμη Έλξης και ΑΣΚΕ να αποχωρούν και να παραμένουν Νέα Έλξη (ΔΑΚΕ) κ Δημοκρατική Συμπαράταξης (ΠΑΣΚ) , με την μικρή συμμετοχή 4 ακόμα μηχανοδηγών και περίπου 20 καλεσμένων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου