Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΕΠΕ και οι δικαστικές διεκδικήσεις που ποτέ δεν προχώρησαν

Πολλοί είναι οι μηχανοδηγοί που μας ρωτάνε αν η ΠΕΠΕ έχει κάνει αγωγές !
Με αφορμή τις αποφάσεις στο ΣτΕ και τις πολλές ερωτήσεις μηχανοδηγών για το αν και η ΠΕΠΕ έχει κάνει κάτι αντίστοιχο , θυμηθήκαμε τις αποφάσεις για δικαστικές διεκδικήσεις που είχε πάρει το Σωματείο μας και που ποτέ όμως δεν προχώρησε (ανεξήγητα ). 
Αρχίζουμε με την  απόφαση (Διαβάστε εδώ) για προσφυγή στα δικαστήρια του
Πειραιά για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (μετά την αποτυχία της ΠΟΣ στα δικαστήρια στην Αθήνα ) που ακόμα δεν έχει γίνει , για  την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δεκεμβρίου του 2012 (Διαβάστε εδώ ) που ανεξήγητα δεν προχώρησε η υλοποίηση της και την τελευταία απόφαση για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό (Ιανουάριος - Μάιος 2013 ) που επίσης άλλαξε με το Σωματείο  να αναφέρει ότι πρώτα θα διεκδικηθεί για τους συνταξιούχους (είναι η άποψη του Νομικού Συμβούλου της ΠΕΠΕ  )καθώς έτσι θα έχουμε καλύτερα Νομικά ερείσματα .

Εμείς ρωτάμε εύλογα , γιατί δεν προχώρησε η διεκδίκηση των μειώσεων για το 2010- 2012 όπως ομόφωνα είχε αποφασίσει το Σωματείο μας και περιμένουμε φυσικά να δούμε πότε θα γίνει η νέα προσφυγή για το ενιαίο μισθολόγιο .

Ελπίζουμε το θέμα να συζητηθεί και στο επόμενο ΔΣ της ΠΕΠΕ για να μαθούν οι μηχανοδηγοί το πως και κυρίως το γιατί .

1 σχόλιο:

  1. Πολύ απλό. Για μια ακόμα φορά η διοίκηση της ΠΕΠΕ με τον εχθρό. Το έχω ξαναπεί. Η ΠΕΠΕ μια μικρή κυβέρνηση υπερμνημονιακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή