Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Yπεγράφη ΣΣΕ στην ΟΣΥ !

Δείτε ΕΔΩ όλη την ΣΣΕ .

Υπεγράφη χτες το βράδυ Διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΟΣΥ (Αστικά  Λεωφορεία ). Με την Συλλογική Σύμβαση και με την πρώτη ματιά γίνεται αποδεκτή η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο , καθώς και ο Προυπολογισμός του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρεία ο οποίος δεν θα πρέπει να υποστεί υπερβάσεις λόγω της ΣΣΕ.
Επί της ουσίας λοιπόν λύνονται κάποια θεσμικά θέματα , ενώ το θετικό  είναι ότι ο υπολογισμός του επικίνδυνου και ανθυγιεινού γίνεται για όλο το προσωπικό απο 01.01.2013 ενώ επίδομα ευθύνης λαμβάνουν (ορθώς) και οι σταθμάρχες -οδηγοί (100 Ε) .Επίσης δίνεται κίνητρο σε όσους είναι στον έλεγχο εισιτηρίων (ποσοστό επί των προστίμων που εισπράτονται  50% )αλλά και στην πώληση (2%)  ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς , αλλά και
για προκαταβολή απο το εφάπαξ που θα μπορούν να λαμβάνουν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις ,  επιδότηση των ετών που εξαγοράζουν όσοι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν (  κ μέχρι 1600 Ευρώ) , χορήγηση γάλατος , ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας και ρυθμίζονται θέματα προγραμματισμού αδείας -εργασίας .

Αποτελεί ένα κείμενο που θα συζητηθεί έντονα το επόμενο διάστημα , καθώς προβλέπει αρκετές παροχές ( αρκετές  όμως  ήδη υπήρχαν στο προσωπικό ) αλλά και αποδέχεται το ενιαίο μισθολόγιο .(μειώσεις μισθών , κατάργηση δώρων επιδομάτων ).

Η ουσία όμως είναι ότι είναι η πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφεται μετά απο πολύ καιρό και αυτό είναι κατ αρχήν θετικό .

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πολλά απο όσα ήδη καταβάλονται στην ΟΣΥ (βρεφονηπιακοί σταθμοί , ευθύνης στον οδηγό κτλπ )στον Όμιλο ΟΣΕ απεμπολήθηκαν με την ΣΣΕ του 2011 κ το περίφημο άρθρο που καταργούσε ΟΛΕΣ τις προηγούμενες Συμβάσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου