Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Oι Γάλλοι ξανάρχονται για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ;

Έχουμε πεί ότι μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συζητήσεις για τις συμβάσεις συντήρησης τροχαίου υλικού μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ γιατί εκεί μπορεί κάποιος να καταλάβει τις επερχόμενες εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτό λοιπόν που ανακάλυψε και αποκαλύπτει  η διαχειριστική μας ομάδα- και προκαλεί σίγουρα αίσθηση- είναι ότι 



στις συζητήσεις συμμετέχουν και παλιοί γνώριμοι (με τον ρόλο του συμβούλου του Γενικού Γραμματέα  κ. Σταθόπουλου ;)που στο παρελθόν είχαν εκπροσωπήσει (αντιπροσωπεύσει) την Γαλλική RATP (ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία στην Γαλλία )στην Ελλάδα , όταν αυτή είχε αναλάβει την <<υποστήριξη - στήσιμο >> του management της Προαστιακός Α.Ε. την περασμένη δεκαετία !
Η Προαστιακός Α.Ε. συγχωνεύθηκε το 2007-2008 με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ενώ οι Γάλλοι (δούλευαν στην Ελλάδα και Γάλλοι σιδηροδρομικοί τότε) είχαν αποχωρήσει λίγους μήνες νωρίτερα όταν είχε λήξει η σύμβαση τους με την Ελληνική Εταιρεία.

Μιλάμε λοιπόν για στελέχη της Novus (Έλληνες ) της εταιρείας που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε αντιπροσωπεύσει την RATP στον Προαστιακό , και που σίγουρα γνωρίζουν καλά απο την τότε εμπειρία τους το εγχώριο σιδηροδρομικό γίγνεσθαι , που συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ με τον ρόλο ( ;;) του συμβούλου .

Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον τελικά να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου