Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Επειδή όποιος ξεχνά , είναι καταδικασμένος να τα ξαναζήσει ...

Το στέκι διοργανώνει και ψηφοφορία για το θέμα ....
Βλέποντας τις εικόνες των συνδικαλιστών μας και τα χαμόγελα με τους Διοικούντες , στις εκδηλώσεις των Σωματείων , κάναμε μια αναδρομή τότε που οι καταλήψεις και οι διαμαρτυρίες - απεργίες ήταν στην ημερήσια ατζέντα των συνδικάτων , τότε που οι μετατάξεις καταστρέφαν τις ζωές χιλιάδων σιδηροδρομικών , τότε που καταργούνταν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και έμπαινε στην ζωή μας το μισθολόγιο , τότε που
το μισό σιδηροδρομικό δίκτυο έκλεινε , τότε που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έμπαινε στο ΤΑΙΠΕΔ και οι σκέψεις για happening με τις Διοικήσεις , φαντάζανε  ....ας πούμε μακρινές .

Αναρωτιόμαστε μήπως έχει αλλάξει κάτι και κάνουμε εμείς λάθος βλέποντας στις οθόνες των υπολογιστών μας τα ίδια σχεδόν πρόσωπα που εκφράζαν λυσσαλέες αντιδράσεις σήμερα να χαμογελάνε μαζί με τις Διοικήσεις που φανατικά θα μπορούσαμε να πούμε , υποστηρίξαν όλες αυτές τις πολιτικές .

Επειδή όποιος ξεχνά λοιπόν την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει και επειδή εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε , θυμίσαμε  μερικά μόνο απο όσα κατά καιρούς είχαν γραφτεί.

Γιατί αν βγάζαμε και τις ανακοινώσεις των Σωματείων κατά των  Διοικήσεων την τελευταία τριετία , θα μπορούσαμε να γυρίσουμε επεισόδιο της Ελληνοφρένειας.

Τέλος διοργανώνουμε και μια ψηφοφορία μετά απο καιρό η οποία θα διαρκέσει για μια βδομάδα  . 

Στην αρχική οθόνη , (αριστερά πάνω ) , ρωτάμε τους συναδέλφους , αν συμφωνούν με τις τελευταίες ενέργειες των Σωματείων και τις εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες .

H ψήφος είναι μοναδική ( και φυσικά μυστική ) .



4 σχόλια:

  1. πρωτα τα αποτελεσματα για της θεσεις ευθηνης και μετα θα θυμηθουν την ιδιοτητα του συνδικαλιστη ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ενέργειά για ψηφοφορία την κρίνω από υπερβολική έως απαράδεκτη, νομίζω πως το παρακάνετε.
    Πρέπει να καταλάβετε (παλαιότεροι και νεότεροι του Δ.Σ.) πως ο κλάδος κινδυνεύει να οδηγηθεί σε διχασμό ή διάσπαση και αυτό θα είναι τραγικό για όλους μας.
    Δεν χορτάσατε πια τους αυταρχισμούς, εγωισμούς, λεονταρισμούς και συνεχείς καταγγελίες οι μεν στους δε και το αντίθετο(Δ.Σ.).
    Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε επιτέλους όλοι σας (Δ.Σ.) πως στην ΠΕΠΕ δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για κομματικά θέλω, βόλεμα ορισμένων και φιλοδοξίες οποιονδήποτε παρά μόνον για τους ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ.
    Εύχομαι στο Δ.Σ. να του έρθει η φώτιση (που δεν το βλέπω )να μην καταστρέψει αυτό που έκτισαν πρίν πολλά χρόνια και κράτησαν μέχρι της μέρες μας κάποιοι άλλοι, που είναι το πιο συσπειρωμένο κλαδικό σωματείο, που το ζηλεύουν πολλοί άλλοι και λέγετε ΠΕΠΕ
    Δημήτριος Κυριακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη καλή χρονιά και να μεταφέρεις τους χαιρετισμούς μας σε όλους τους συναδέλφους στην Δράμα που ταλαιπωρούνται εδώ και 2 χρόνια καθημερινά λόγω των εγκληματικών αποφάσεων των Διοικήσεων και του 3891 .
    Η ενότητα είναι κάτι που όλοι απαιτούν και εμείς επιθυμούμε και για αυτό ευχόμαστε και εμείς απο την πλευρά μας στο ΔΣ να βρεί τον απαραίτητο τρόπο λειτουργίας που θα συνθέτει και δεν θα επιβάλει απόψεις .
    Αλίμονο όμως , αν αρχίσουμε να λέμε ότι στην Δημοκρατία οι ψηφοφορίες είναι απαράδεκτες φίλε καλέ , ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Δημοκρατία στην χώρα μας δοκιμάζεται ( Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κτλπ).

    Άποψη μας είναι ότι η ΠΕΠΕ πρέπει να καθιερώσει ποιο συχνά συνελεύσεις όπου οι μηχανοδηγοί θα συναποφασίζουν μέσα απο ψηφοφορίες , αφού είναι όντως πασιφανές ότι στο Σωματείο μας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μετά απο πολύ καιρό.

    Και πάλι καλή χρονιά

    Η Διαχειριστική Ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Κλάδος χωρίς το δέντρο δεν υπάρχει 2)Αν τόσα χρόνια χτίζαμε όλοι από ένα σωματείο κάστρο με το σκεπτικό να επιβιώσουμε μέσα εμείς οι άξιοι σε πείσμα των κρατούντων... 3)RESET σε αραχνιασμένα μυαλά και νοοτροπίες Με όλο το σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή