Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Silver Alert ! Βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ !

Και με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους έκανε την απίστευτη δήλωση ότι η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την τιτάνια υπομονή που επιδεικνύουν οι χιλιάδες των εργαζομένων εν οψει δικαστικών αποφάσεων !Τι άλλο να πει κανείς .
Oλόκληρη η δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ > 
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναγνωρίζεται η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων που επέβαλαν μειώσεις στις αποδοχές των ενστόλων (ενώ των μισθωτών και συνταξιούχων είναι συνταγματικές;), τη στιγμή μάλιστα που 

 η Κυβέρνηση διαλαλεί την πρόθεσή της να διανείμει στους ιδίους το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα.

Χαιρετίζουμε την τιτάνια υπομονή που επιδεικνύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι –έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των μέτρων λιτότητας- αναμένοντας τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ στην Αίτηση που έχει καταθέσει η Γ.Σ.Ε.Ε. για την ακύρωση των διατάξεων του ν. 4046/2012 και της 6ης ΠΥΣ. Μια καθυστέρηση που στερεί αδικαιολόγητα στη Συνομοσπονδία τη δυνατότητα άμεσης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) διεκδικώντας όχι μόνο την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη δικαίωση των αγώνων τους. 

Χαιρετίζουμε την επιμονή των συνδικάτων να δίνουν καθημερινά άνισες μάχες, μέσα σε ένα περιβάλλον εμπέδωσης της παραβίασης του Συντάγματος, με διατάξεις που κατέλυσαν κάθε έννοια συλλογικής εργατικής προστασίας, θυσίασαν και μετέτρεψαν την εργατική νομοθεσία σε εργαλείο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, αγνοώντας επιδεικτικά τα ολέθρια αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.  


Διερωτώμαστε εάν η Κυβέρνηση θα επιδείξει την ίδια σπουδή συμμόρφωσης με τη λήψη άμεσων μέτρων στην περίπτωση αναγνώρισης της αντισυνταγματικότητας των μνημονιακών διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αλλωστε οι εργαζόμενοι δεν έχουν μηχανισμούς για να καθορίζουν μόνοι τους το ύψος των αμοιβών και των αναδρομικών τους….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου