Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΣΚ-Σιδηροδρομικών -Συνεργαζόμενοι

           Συνάδελφοι
               Για την Κυβέρνηση είναι γνωστό ότι οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν τη «λυδία λίθο» με την οποία θα λυθούν όλα τα προβλήματα της οικονομίας. Η ένταξη της ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθώς εμείς εμμένουμε στην θέση μας για έναν ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν καμία διασφάλιση δεν υπάρχει για τους
εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας.

       Για να πραγματοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση  χρειάζονται συνεργοί αλλά και άλλοθι. Η έλλειψη ανταλλακτικών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο επισκευαστικό έργο και αποδυναμώνει κάθε  προσπάθεια παραμονής της εταιρείας στο δημόσιο έλεγχο. Οι προθέσεις είναι πλέον ορατές καθώς ο Πρόεδρος της εταιρείας με την εγωκεντρική  αντίληψη περί διοίκησης, δεν κρύβει τις προθέσεις του για επίσπευση της ιδιωτικοποίησης μέσω εργολαβιών μέρους του επισκευαστικού έργου.

       Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και υποτιθέμενες «φίλιες δυνάμεις» οι οποίες δρουν συνειδητά ή ασυνείδητα ως δούρειος ίππος. Πως αλλιώς να εξηγηθεί η στάση του Διευθυντή Εργοστασίων που κατ′ εντολή του πλέον  γίνονται  μόνον έκτακτες εργασίες και όχι επισκευές μετατρέποντας έτσι στην ουσία τα εργοστάσια σε μηχανοστάσια. Δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτό τον τρόπο περιορίζονται οι δυνατότητες του υφιστάμενου προσωπικού το οποίο υποχρεώνεται σε απραξία. Εκτός κι αν θέλει να επιβάλλει την άποψή του και την οποία διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία ότι οι χώροι των εργοστασίων έχουν μεταβληθεί σε «ταβέρνες». Επιτρέπει όμως σε συνταξιούχους να έχουν πρόσβαση σε κωδικούς ανταλλακτικών .Άλλα έλεγε  όταν διεκδικούσε την εκλογή του σε συνδικαλιστικούς χώρους. Φαίνεται πως για τον συγκεκριμένο οι πεποιθήσεις μεταβάλλονται ανάλογα με τη θέση.

       Τελευταίο κρούσμα στο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται στην ΕΕΣΣΤΥ είναι με τον πρόσφατα εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Δ.Σ της εταιρείας ο οποίος στη συνεδρίαση του   Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου πρότεινε την έκδοση φυλλαδίου προς το επιβατικό κοινό με το οποίο θα αποτρέπονται στο να χρησιμοποιήσουν το τρένο γιατί κινδυνεύουν! Δεν πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος εκπροσωπεί συμφέροντα που εναντιώνονται στον σιδηρόδρομο. Όμως πρόκειται για επικίνδυνη αφέλεια η οποία υπονομεύει το σιδηροδρομικό έργο και τις θέσεις εργασίας των σιδηροδρομικών. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες «φαεινές» ιδέες δεν σκοπεύει να τις παρουσιάσει και στο Δ.Σ της εταιρείας.

       Την ίδια άλλωστε άποψη κατέθεσε και το Δίκτυο Σιδηροδρομικών στην διοίκηση της ΠΟΣ προσθέτοντας μάλιστα ότι αν δεν βγάλει ανακοίνωση η ΠΟΣ θα το πράξουν μόνοι τους και ας κλείσει ο σιδηρόδρομος!!!!!

           Συνάδελφοι,

       Καλούμε την ΠΟΣ και τα εμπλεκόμενα σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να σταματήσει ο κατήφορος στον οποίο έχουν θέσει την ΕΕΣΣΤΥ οι διορισμένοι αλλά και οι αυτόκλητοι «σωτήρες». Οι σιδηροδρομικοί που εργάζονται στην εταιρεία ζουν τις οικογένειές τους.  Να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Να μην δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την μεταφορά έργου στους εργολάβους.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ

Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
                                                                           



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου