Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σχετικά με την μισθοδοσία (27/08*13/09)

Μας ρώτησαν συνάδελφοι για το αν θα είναι μειωμένη η μισθοδοσία στις 27 Αυγούστου και 13 Σεπτεμβρίου.
Αυτό που θα συμβεί αφορά ΜΟΝΟ τους συναδέλφους που δουλεύουν σε κλάδους εξωτερικής υπηρεσίας (όπως είναι ο κλάδος έλξης – κίνησης – σταθμάρχες –κλειδούχοι κτλπ) και αφορά μόνο μέρος του προσωπικού. 
Οι διαφορές που θα προκύψουν – προς τα κάτωοφείλονται στο ότι
ο μέσος όρος των 2/3 των δευτερευουσών του Ιουνίου που πληρώθηκε για να γίνει η γέφυρα με την εκκαθάριση Ιουλίου  (στις 27 Ιουλίου δεν ήταν δυνατό να υπολογιστούν οι δευτερεύουσες του Ιουλίου και να γίνει εκκαθάριση ) , καταβλήθηκε χωρίς να γίνουν κρατήσεις (εφορία – ασφαλιστικές εισφορές) δλδ σαν καθαρό ποσό (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τις δευτερεύουσες) , το οποίο θα αφαιρεθεί από το σύνολο των δευτερευουσών του Ιουλίου που θα πληρωθούν στις 27 Αυγούστου , οπότε και θα γίνει η εκκαθάριση . 
Οι διαφορές ωστόσο θα κυμαίνονται (από 80-90 Ε την φορά έως και καθόλου ) αφού στην εκκαθάριση Ιουλίου (27/8*13/09) θα πληρωθούν οι αναπαύσεις , οι διανυκτερεύσεις αλλά θα γίνει και η αρχή της πληρωμής οφειλόμενων αναπαύσεων από το 2013, ενώ αύξηση θα δουν όσοι τον Ιούνιο δεν είχαν δευτερεύουσες και τους υπολογίστηκε ο μέσος όρος των 2/3 σε μικρά ποσά. (βοηθοί μηχανοδηγού ή άλλοι συνάδελφοι). 
Αντίθετα σημειώνουμε ότι όσοι είχαν άδεια μέσα στον Ιούλιο και δεν πραγματοποίησαν δευτερεύουσες ΑΝ τον Ιούνιο είχαν δουλέψει εντατικά (και άρα το ποσό των 2/3 που πληρώθηκαν ήταν υψηλό)  θα δούν αρκετά σημαντικές  μειώσεις.

Στα 27 Σεπτεμβρίου , ο μισθός θα φαίνεται και πάλι κανονικά και εφ εξής θα πληρώνεται σε 2 δόσεις.

Όσον αφορά τα χιλιόμετρα , θα πληρωθούν για πρώτη φορά με τον νέο τρόπο στις 27 Σεπτεμβρίου. Για τα αναδρομικά ακόμα είμαστε σε αναμονή…..

Φυσικά δεν υπάρχει καμία νέα μείωση λόγω της ένταξης στην ΕΑΠ. Τις μειώσεις έφερε η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο……
Ωστόσο η επιλογή της ένταξης στο νέο σύστημα πληρωμής μέσα στο καλοκαίρι και σε δύσκολους μήνες , έφερε δικαιολογημένη αναστάτωση στο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου