Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Aποστόλης , ο 14ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτείται χωρίς το ευθύνης

Μέχρι και εμείς κάναμε λάθος και γράψαμε 13.Όπως μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά αγανακτισμένοι μηχανοδηγοί, είναι 14 οι συνάδελφοι που μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει την ανικανότητα των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.
Αλλά όπως ακούσαν και όλοι ,στο ηχητικό απο την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας  Βασίλης Τουρλής , θα ασχοληθεί με το θέμα, όταν φτάσουν οι συνάδελφοι τους 46....
Η 14η παραίτηση έρχεται απο το μηχανοστάσιο Βόλου με τον συνάδελφο 

Απόστολο Κανέλη , να αποτελεί  τον 14ο κατά σειρά μηχανοδηγό που συνταξιοδοτείται χωρίς το επίδομα ευθύνης.
Σε μια περίοδο που οι συντάξεις έχουν μπει στο στόχαστρο απο την 3η μνημονιακή Κυβέρνηση, η αδράνεια της πλειοψηφίας του Σωματείου μας  οδηγεί τους μηχανοδηγούς στην παραίτηση χωρίς το ευθύνης, παρά το ότι επί δεκαετίες πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές για το επίδομα αυτό.

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά , ότι έχει παραβιαστεί κατάφορα , η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων του περασμένου Μάρτη για το θέμα αυτό.

Ποιοι την παραβίασαν ; Οι 7 της πλειοψηφίας που έδωσαν θετική ψήφο στην τελευταία ΣΣΕ, παρά τα όσα λέγαν στις Γενικές Συνελεύσεις.

ΔΑΚΕ > Τουρλής , Αλτής , Καπιτάνος , Θανασιάς
ΠΑΣΚ > Θεοδωρόπουλος , Συρόπουλος , Φιλιπόπουλος.

Εμείς ευχόμαστε στον συνάδελφο Αποστόλη , καλή συνέχεια στην νέα φάση της ζωής του.

Δεν θα σταματήσουμε να θυμίζουμε το θέμα στους συνδικαλιστές μας μέχρι αυτό να ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ( Και οι 160 υπογραφές μηχανοδηγών έχουν ταρακουνήσει για τα καλά τους υπευθύνους).

 Το επίδομα ευθύνης πληρώνεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στους οδηγούς λεωφορείων καθώς αποτελεί όρο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ΟΣΥ.
Αντίθετα με ότι συνέβη εκεί , εδώ η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ έμεινε ικανοποιημένη με την υπόσχεση της Νομοθετικής Ρύθμισης στην Συλλογική Σύμβαση.


Οι άλλοι 13 μηχανοδηγοί που μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί χωρίς το επίδομα ευθύνης πληρώνοντας την ανεπάρκεια της πλειοψηφίας των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ 

Μακρίδης Λευτέρης  - Μηχανοδηγός  Δράμας 
Θοδωρής Εξαρχάκος  - Μηχανοδηγός ΜΑΙ 
Δημήτρης Κουντούρης - Μηχανοδηγός ΜΑΙ
 Γιώργος Μιχαλόπουλος - Μηχανοδηγός ΜΑΙ
Τάσος Κυνηγόπουλος  - Μηχανοδηγός ΜΘ
 Ματθαίος Ζολώτας     - Μηχανοδηγός ΜΘ
 Μιχάλης Στανιτσόπουλος   - Μηχανοδηγός ΜΘ 
Καραντζάς Άγγελος - Μηχανοστάσιο ΜΘ
Τριανταφυλίδης Τριαντάφυλος - Μηχανοστάσιο ΜΘ
Φαρμάκης Βασίλης - Μηχανοστάσιο ΜΑΙ
Δημητρακόπουλος Τρύφωνας - Μηχανοστάσιο Πάτρας
Σχοινοπλοκάκης Δημήτρης - Μηχανοστάσιο ΜΑΙ
Ριζάκης Γιάννης - Μηχανοστάσιο Λάρισας

Και το ερώτημα συνεχώς παραμένει ίδιο....
Γιατί τέτοια  ανικανότητα απο τους συνδικαλιστές μας ; 

Φυσικά αυτό που μας απασχολεί πρώτιστα είναι  ο ρυθμός των συνταξιοδοτήσεων.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχουν αρκετοί μηχανοδηγοί για να βγεί το έργο. 
Περιμένουμε να δούμε πότε θα βγεί η προκήρυξη για τις νέες εσωτερικές μετατάξεις και αν αυτές θα βοηθήσουν ουσιαστικά ή θα αποτελέσουν άλλη μια σταγόνα στον ωκεανό.....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου