Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Βάσιμες οι ελπίδες για τον προαστιακό στην Καλαμάτα

Σύμπνοια για την επαναλειτουργία του προαστιακού 
Π. Νίκας: Υλοποιήσιμο εγχείρημα, αν συμβάλλουν όμοροι Δήμοι και Περιφέρεια
Του Αντώνη Πετρόγιαννη- tharrosnews.gr
Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν χθες για τον προαστιακό σιδηρόδρομο στην Καλαμάτα. Τέτοιες ώστε να δημιουργούνται βάσιμες ελπίδες ότι
οι ασαφείς και γενικόλογες υποσχέσεις μπορούν στο άμεσο μέλλον να γίνουν πράξη.
Κατ’ αρχάς, η άριστη συνεργασία ΓΑΙΑΟΣΕ και Δήμου Καλαμάτας καταδείχθηκε κατά τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανάσιου Σχίζα, στο Δημαρχείο και τη συνάντησή του με το δήμαρχο.
Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον κ. Σχίζα για τη διαχρονικά καλή συνεργασία, επισημαίνοντας πως «αποδεδειγμένα είναι φίλος της πόλης και του Δήμου, καθώς έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα σχέσεων μεταξύ ΟΣΕ και Δήμου». Τόνισε ακόμη πως, μεταξύ άλλων, ο Δήμος επιδιώκει να αναλάβει και το κτήριο του κεντρικού σταθμού Καλαμάτας και να παρέμβει εκεί, αναδεικνύοντας ένα κτήριο εμβληματικό και ιστορικά συνδεδεμένο με την πόλη.
Ο Δήμος επιθυμεί να βρίσκεται το κτήριο αυτό σε άριστη κατάσταση, συντηρημένο και καθαρό, και θα το παραδώσει στο σιδηροδρομικό φορέα ευθύς ως λειτουργήσει και πάλι ο σιδηρόδρομος στην περιοχή. «Θέλουμε να διαθέσουμε το κτήριο σε φορείς οι οποίοι πρωτίστως ασχολούνται με το τρένο, καθώς και σε πολιτιστικούς φορείς», διευκρίνισε ο Π. Νίκας. Δήλωσε, δε, πως το εμβληματικό αυτό κτήριο «συνδέεται με την ιστορία της πόλης» και τις μνήμες των πολιτών.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Ο δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας προαστιακού σιδηροδρόμου στην περιοχή μας, επισημαίνοντας ότι θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους του Δήμου Καλαμάτας που διαμένουν στο Ασπρόχωμα, τη Θουρία, τον Άρι, το Πλατύ, αλλά και όσους μετακινούνται προς και από το νοσοκομείο και το ΤΕΙ.
Στην επανενεργοποίηση του προαστιακού είναι δυνατόν να μετάσχουν μέσω προγραμματικής συμβάσεως ο Δήμος Καλαμάτας και άλλοι Δήμοι, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προϋπόθεση εκπόνησης σχετικής μελέτης και αφού υπάρξει κοστολόγηση του εγχειρήματος.
Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά χώρους που η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει παραχωρήσει στο Δήμο Καλαμάτας, όπως ο χώρος δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές από την οδό Μακεδονίας μέχρι την οδό Δημοσθένους. Εκεί, ο Δήμος ανέπτυξε χώρο πρασίνου με γκαζόν, ενώ κατασκεύασε και ποδηλατόδρομο, αποσπώντας τη λωρίδα αυτή από την άναρχη στάθμευση οχημάτων και αποδίδοντάς την στους πεζούς και τους ποδηλάτες. Ακολούθησε επίσκεψη και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας. 

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου