Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Εξασθενεί η ρωσική συμμετοχή στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Η χειροτέρευση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας – ΕΕ, πέρα από τις προφανείς επιπτώσεις στις αγροτικές εξαγωγές της Ελλάδας, αλλά και στον τουρισμό, ίσως επηρεάσει και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Η σπουδαιότερη συμμετοχή ρωσικής εταιρείας στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι
οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD), που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του 67% του ΟΛΘ.


«Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας – ΕΕ αυτομάτως επιφέρει επιπτώσεις και στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η χώρας μας, θελημένα ή μη, ενέκρινε τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας.

Όπως είναι φυσικό, οι σχέσεις των δυο χωρών δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο κι΄ αυτό, ίσως επηρεάσει τη τελική στάση των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.

Αντιστρόφως, και τη στάση της ΕΕ και της τρόικας, εάν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι πλειοδοτήσουν σε κάποιους από τους ανωτέρω διαγωνισμούς», σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου