Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τρένο για το πανηγύρι της Μεσσήνης - μήνυμα για τον προαστιακό

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ο καιρός για το πανηγύρι της Μεσσήνης και πρέπει να υπάρξει πίεση και κινητοποίηση για την επαναλειτουργία του τρένου κατά τη διάρκειά του. Ηδη ακούγονται οι πρώτες φωνές από διαδικτυακό site φίλων του σιδηροδρόμου.
Δεν είναι όμως θέμα των φίλων του τρένου -ή καλύτερα, δεν είναι μόνο δικό τους θέμα- η λειτουργία του σιδηρόδρομου για το πανηγύρι της Μεσσήνης. Είναι η λογική απαίτηση της
τοπικής κοινωνίας: ένα αίτημα που έδωσε εξετάσεις στο περσινό πανηγύρι και τις πέρασε με άριστα. Πέρσι το τρένο από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη θυμήθηκε τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος. Τότε που οι σταθμοί των δύο πόλεων γέμιζαν κόσμο και μέσα στα τρένα δεν έπεφτε καρφίτσα. 

Φέτος είναι ευκαιρία να επαναληφθεί το περσινό πετυχημένο εγχείρημα και να αποτελέσει ένα κρίσιμο τεστ για τη μόνιμη επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία.

Δε χωράει αμφισβήτηση ότι κατά τη διάρκεια του πανηγυριού της Μεσσήνης το τρένο θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος επιλέγει το σιδηρόδρομο γιατί εξυπηρετείται πραγματικά. Γιατί στην Καλαμάτα ο σταθμός είναι στο κέντρο της πόλης. Και στη Μεσσήνη είναι σε κοντινή απόσταση από την πόλη και κυρίως από τους χώρους του πανηγυριού.

Το πανηγύρι είναι μια ευκαιρία ο κόσμος να θυμηθεί ξανά το τρένο, να δείξει την αγάπη του και πάλι, να στείλει το μήνυμα που πρέπει στους αρμόδιους για την επαναλειτουργία και την καθιέρωση του προαστιακού στη Μεσσηνία. Ο δήμαρχος Καλαμάτας πήρε την πρωτοβουλία κι έστειλε πρώτος το μήνυμα. Και προς τους αρμόδιους του ΟΣΕ και της κυβέρνησης και προς τους συναδέλφους του δημάρχους, οι δημότες των οποίων εξυπηρετούνται από το τρένο. Οι τελευταίοι λοιπόν οφείλουν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και να εκφράσουν με ευθύτητα και ειλικρίνεια την άποψή τους. Αν αγαπούν το τρένο και πιστεύουν στην εξυπηρέτηση που προσφέρει, δε χωράει αναβολή και καθυστέρηση. 

Ο σιδηρόδρομος δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και επικοινωνίστικα παιχνίδια. Θέλει ξεκάθαρες κουβέντες και θαρραλέες πρωτοβουλίες, συνεργασίες για το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον.


Το πανηγύρι της Μεσσήνης πλησιάζει και οι προετοιμασίες για την υποδοχή και τη λειτουργία του τρένου πρέπει να ξεκινήσουν. Ας γίνει η αρχή από το καθάρισμα της γραμμής, που έχει γίνει ζούγκλα... 

http://www.eleftheriaonline.gr - Γιάννης Συνάπης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου