Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ν. Βαλαβάνη: Ζήτησε τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ- Άρση της επιστράτευσης στην ΔΕΗ

Το θέμα ενδιαφέρει και τον σιδηρόδρομο καθώς οι μετοχές των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ με απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε  καμία επίσημη δήλωση απο την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για την πορεία του σιδηροδρόμου (σε αντίθεση με άλλα υπουργεία όπου έχει ξεκαθαριστεί το πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων).Αναλυτικότερα > 

Τις παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ζήτησε πριν από λίγη ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών  Νάντια Βαλαβάνη.

Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που ζήτησε και είχε με τους κ.κ. Πασχάλη Μπουχώρη (Διευθύνων Σϋμβουλος) και καθηγητή Εμμανουήλ Κονδύλη (πρόεδρος) στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Νίκης η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ το ανακοίνωσε αρμοδίως στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ποιο θα είναι το διάδοχο σχήμα διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου.

Οι δύο άνδρες θα παραδώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια την κα Βαλαβάνη τις παραιτήσεις τους, στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται.

Δικό μας σχόλιο 
Εμείς περιμένουμε απο την νέα Κυβέρνηση ΚΑΙ την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ (φαίνεται πως ξεκινά η διαδικασία)...


Την ίδια ώρα μετά από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν επιστρατευτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2014, μετά τη δικαστική απόφαση να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ. Την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζήτησε την Πέμπτη και η ΓΕΝΟΠ.

"Ο δίκαιος αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των εργαζομένων ενάντια στην εκποίηση του Ομίλου βρίσκει ανταπόκριση στις αρχικές δηλώσεις του υπουργού. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις", υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία

Η ΓΕΝΟΠ επιτίθεται εξάλλου στην προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι:

"Από την πρώτη στιγμή με απεργίες και συλλαλητήρια , με προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας συμμάχους τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την κοινωνία αποκαλύψαμε και ανατρέψαμε τα σχέδια Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τεμαχισμό-ακρωτηριασμό της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και την σκανδαλώδη προσπάθεια διαμοιρασμού των κομματιών της στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου