Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Οι εργαζόμενοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για τις ισόπεδες διαβάσεις-Καταγγελία στο ΣΕΠΕ!

Εξέθεσαν για άλλη μια φορά το (ανύπαρκτο)Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα στον σιδηρόδρομο οι απλοί εργαζόμενοι, καθώς υπήρξε για το θέμα της φύλαξης των ισόπεδων διαβάσεων καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Η Επιθεώρηση κρίνοντας το θέμα σοβαρότατο, ζήτησε να προσκομίστουν εντός 3 ημερών τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι
 

οι εργαζόμενοι στις διαβάσεις έχουν εκπαιδευτεί για την φύλαξη αυτών.

Σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών -που δημοσιεύει αποκλειστικά το blog των μηχανοδηγών ,το στέκι της έλξης-, που βρήκαν 3 εργαζόμενους στο σημείο της διάβασης, αυτοί -κατά δήλωση τους-δεν έχουν εκπαιδευτεί για την φύλαξη διαβάσεων αλλά μόνο για εργασία σε δίκτυο ηλεκτροκίνησης.
Η επιθεώρηση εργασίας ζητά να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (έκθεση τεχνικού ασφαλείας κτλπ).

Το θέμα μας έκανε γνωστό η παράταξη Δίκτυο Σιδηροδρομικών μέσω του εκπροσώπου στο Προεδρείο και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Η ευθύνη της Ομοσπονδίας είναι πλέον όχι μόνο αυταπόδεικτη, αλλά και τεράστια.
Θεωρούμε πως και το Σωματείο μας πρέπει άμεσα να δραστηριοποιηθεί για το θέμα γιατί η ανυπαρξία δράσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα απο το δευτεροβάθμιο όργανο  , βάζει σε κίνδυνο τους μηχανοδηγούς που έχουν έννομο συμφέρον (και μάλιστα μεγάλο).

Το στέκι της έλξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου