Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η "ευαισθησία" του Προέδρου της ΠΟΣ και το στέκι της έλξης

Θίχτηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΣ για την ανάρτηση που έκανε το στέκι της έλξης για την σημερινή συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ και την άρνηση του να δεχτεί να παρευρεθούν τα Προεδρεία των Σωματείων αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.Θίχτηκε και έβγαλε ανακοίνωση καθώς είναι
εξαιρετικά ευαίσθητος το τελευταίο διάστημα καθώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την ΠΑΣΚ.

Τι κρατάμε απο την ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΣ

Ατόπημα πρώτο
 Για άλλη μια φορά βάζει θέμα για την παρουσία του συναδέλφου Τερζόγλου στο Προεδρείο της ΠΟΣ και δείχνει την αδυναμία του ίδιου να διαχειριστεί τα πράγματα.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας το αίτημα του συναδέλφου Τερζόγλου,έχει τεθεί επανειλημμένως και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το θέμα καθώς υπάρχουν αντιρρήσεις  από όλες τις παρατάξεις(και απο την ΠΑΣΚ).
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ προσπαθεί για μικροπολιτικούς λόγους τους τελευταίους μήνες να μεταφέρει συνεχώς το θέμα στο Προεδρείο και αυτό για να δημιουργεί ένταση που νομίζει ότι θα του αποκομίσει συνδικαλιστικά οφέλη.
Είναι εμφανές ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να πάρει ξεκάθαρη θέση αφού δεν ελέγχει ούτε την παράταξη του.

 Δεύτερο μεγάλο ατόπημα. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ στην επιστολή του μιλάει για άγνοια κινδύνου.
Δεν εξηγεί όμως ποιοι είναι οι κίνδυνοι.Απλά τρομοκρατεί τους σιδηροδρομικούς, θέλοντας να πει πως οι πλειοψηφικές αποφάσεις του είναι μονόδρομος και να δικαιολογήσει έτσι την ανυπαρξία της Ομοσπονδίας της οποίας ηγείτε.
Μόνο και μόνο απο αυτό καταλαβαίνει κάποιος το τραγικό του αδιέξοδο.

Τρίτο ατόπημα

Μπλέκει τα ΣΔΙΤ με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ για να δικαιολογήσει την απόφαση του να μην καλέσει στην συνάντηση τα Προεδρεία των Σωματείων..
Αλήθεια,  τι δουλειά έχουν αυτά με την συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ; 

Τέταρτο ατόπημα

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ θίχτηκε από την χτεσινή μας ανάρτηση.
Ωστόσο δεν θίχτηκε τόσο για να απαντήσει γιατί και πως αποφάσισε να στείλει το υπόμνημα για το ασφαλιστικό χωρίς να ρωτήσει τα Σωματεία ξεχνώντας να αναφέρει ότι οι μηχανοδηγοί είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.


Τον ευχαριστούμε για την διαφήμιση στο στέκι της έλξης.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το blog των μηχανοδηγών είναι το κορυφαίο ενημερωτικό blog.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου