Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΕΑΚ :Η κατάργηση του 8ωρου και άλλων Εργατικών Κατακτήσεων ΔΕΝ θα περάσει!

Η ΓΣΕΕ  να οργανώσει τώρα τα συνδικάτα για να μείνει στα χαρτιά ο Αντεργατικός Νόμος.

 Παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην απεργία της 6ης Μάη και τη συνολική διαφωνία των κομμάτων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου, η κυβέρνηση εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, προχωράει στη κατάθεση και ψήφιση
του νέου εκτρωματικού αντεργατικού νόμου.

Αυτός ο νόμος, όπως σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας είχαμε πρώτοι επισημάνει, έρχεται να επιβάλει στην ελληνική κοινωνία ένα νέο σκληρό μνημόνιο, αφού είναι βασική δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την άντληση κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, που συστήθηκε για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ δηλαδή, που αντί να ενισχύσει τα ασθενέστερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας θα καταλήξει και πάλι στις τσέπες ολίγων εκλεκτών…

Έρχεται λοιπόν η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να περάσει άρον άρον ένα νομοσχέδιο, που εκτός της βασικής του στόχευσης, που αφορά στην ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και της απλήρωτης υπερεργασίας, θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων με αντίστοιχη προώθηση των ατομικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μετατροπή του ΣΕΠΕ από θεσμό του Υπ. Εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή!

Μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και συνολικά για την ελληνική κοινωνία, είναι ζήτημα βιωσιμότητας όχι μόνο αυτού του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος αλλά της εργατικής τάξης συνολικά. Είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων που εκπροσωπούν τα εργατικά δικαιώματα να αντισταθούν ενωμένες παραμερίζοντας τα όποια μικροπαραταξιακά ή μικροκομματικά συμφέροντα, με βασικό στόχο τη μη ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά την υποχρέωση της ΓΣΕΕ, να αφήσει το ρόλο του δημοσιογραφικού παρατηρητή των γεγονότων και να προχωρήσει άμεσα στην οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης.

Άμεση προτεραιότητα είναι να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ και κατόπιν το Γενικό Συμβούλιο, για να παρθούν αποφάσεις αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

Οι βασικές μας προτάσεις είναι:

Ø    Περιοδείες και περιφερειακές συσκέψεις για ενημέρωση των εργαζομένων

Ø    Οργάνωση κινητοποιήσεων

Ø    Διενέργεια περιφερειακών συλλαλητηρίων με αποκορύφωμα Πανεργατικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα τη μέρα ψήφισης του νόμου

Με το αίσθηση ευθύνης που διακρίνει πάντα την παράταξή μας, θα καλέσουμε για μια ακόμα φορά την ηγεσία της ΓΣΕΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες, που θα βάλουν και πάλι την εργατική τάξη σε θέση μάχης και όχι μοιρολατρικού θεατή ενός προαναγγελθέντος θανάτου!



ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ,


ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου