Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Γιάννης Γρίβας : Όνειδος για την χώρα η ΝΔ

 Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση κάθε χώρας εφαρμόζει πολιτικές με κατεύθυνση τριών ειδών:

Η πρώτη κατεύθυνση είναι

ΥΨΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ-ΙΣΧΥΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Παράγουν κέρδη αυτές, που προορίζονται  για κοινωφελείς σκοπούς αφενός και αφετέρου για δημόσιες επενδύσεις,  αυτό απαιτεί βέβαια αποτελεσματικό δημόσιο και υψηλό επίπεδο παιδείας όπως  και κοινωνίας .

Η δεύτερη κατεύθυνση είναι

ΧΑΜΗΛΟΙ  ΦΟΡΟΙ-ΜΙΚΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΈΑ(πλήρεις ιδιωτικοποιήσεις)

Αυτό εξυπηρετεί ανώτερα εισοδηματικά στρώματα όμως σημαίνει πως η αστική τάξη είναι εθνική η οποία στηρίζει την κοινωνία, επομένως τα φτωχά στρώματα.

Η τρίτη κατεύθυνση  είναι 

Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αυτό απαιτεί αφενός ρεαλισμό και μείζονα ευελιξία εκ μέρους της κυβέρνησης , αφετέρου δε πως ανάλογα των συνθηκών εφαρμόζει την αρμόζουσα  πολιτική για το καλό της κοινωνίας και του λαού.

Η κυβέρνηση με την εφαρμογή  της νεοφιλελεύθερης πολιτικής έχει ως στόχος την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών εταιριών και του ιδιωτικού κεφαλαίου. Η εφαρμογή των υψηλών φόρων( επιτρέπουν την φοροδιαφυγή και μάλιστα την ενισχύουν), η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους ,το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και το γκρέμισμα της παραγωγικής βάσης της χώρας προσδιορίζουν το πλαίσιο της κυβέρνησης. Παράλληλα με την λογική και αντίληψη της κυβέρνησης σπρώχνει μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, επιπλέον δε με το εργασιακό ν/σ αλλά και  τα όσα έχει ήδη νομοθετήσει, είναι σαφές πλέον που στοχεύει ,στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Είναι εμφανές πλέον από μια ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και φανερώνεται από την εξέλιξη του ΑΕΠ, σε σχέση με το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, εάν προσθέσουμε δε το ΙΔΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, τις ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ, την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ, του ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, συν την ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ( απώλεια 800δις) .  Είναι ζοφερό το μέλλον, ένας αρμαγεδδών για το λαό, και αυτό απορρέει από τα εξής. Δεδομένου πως  

ΑΕΠ= ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ+ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ+ΔΗΜΟΣΙΕΣ

                ΔΑΠΑΝΕΣ+ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ                                                                

                              Φαίνεται λοιπόν από ποιους συντελεστές εξαρτάται το ΑΕΠ άρα η ανάπτυξη, ειδικότερα  δε: 

Α)ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Σε αυτή οφείλονται άνω του 70% του ΑΕΠ,  είναι ίσως ο σημαντικότερος συντελεστής της ανάπτυξης. Κατανάλωση , που διακρίνεται σε εγχώρια κα ξένη. Εγχώρια, για να επέλθει άνοδος προϋποθέτει αύξηση μισθών-συντάξεων, επομένως αύξηση παραγωγικότητας , ανταγωνιστικότητας,(εμπορικό ισοζύγιο θετικό), δημιουργώντας  υψηλή ζήτηση(σταθερό φορολογικό σύστημα, ανταγωνιστικό)που είναι προϋπόθεση για ιδιωτικές επενδύσεις. Κατανάλωση  ξένη είναι ο τουρισμός. Κατανάλωση  ξένη είναι ο τουρισμός.

Β) ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Αυτές προϋποθέτουν  αύξηση εγχώριας και διεθνούς ζήτησης(ξένης) που εξαρτώνται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων , και επομένως  παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτές  οι μισθοί, η καινοτομία, οι σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, δημόσιες υποδομές, δεξιότητες. 

Όταν μειώνεται τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής ζήτηση τότε έχουμε ύφεση και συνεπώς δεν γίνονται επενδύσεις. Επομένως τότε πρέπει να επεμβαίνει το Κράτος για τόνωση της ζήτησης μέσω των δημόσιων επενδύσεων. Η κυβέρνηση αντίθετα σε αυτό σπαταλά 40δις .

Γ) ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Το ΔΗΜΟΣΙΟ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αποτελεί και είναι και καταναλωτής αλλά και επενδυτής για τις ανάγκες του(λειτουργία) και την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας. Αυτό για την κυβέρνηση πρέπει να εξαερωθεί. Έχοντας έσοδα από τους φόρους , όταν το ΑΕΠ ανοδικό  συν τα κέρδη από τις δημόσιες επιχειρήσεις (ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ 28% του ΑΕΠ) , επενδύει μέρος τους ενώ το άλλο  πηγαίνει στην κατανάλωση. Έτσι έχουμε αύξηση του ΑΕΠ. Το δεύτερο που θέλει η ΝΔ να εξαϋλώσει, γιατί θέλει όλα να πηγαίνουν στην ελίτ της κοινωνίας, δηλαδή στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, επιφέροντας φτώχια και δυστυχία.

Δ) ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

Εξαρτάται από την συμπεριφορά του κοινωνικού συνόλου που όμως έχει γαλουχηθεί από το πολιτικό κατεστημένο σε συνάφεια με την ολιγαρχία , αλλά και με την υπερεθνική ελίτ και με τις υπερεθνικές μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Ήταν ανέκαθεν αρνητικό γιατί το παραγωγικό μοντέλο της χωράς σε  συνάρτηση με την παιδεία ήταν και είναι καθυστερημένο και μη ανταποδοτικό.

 Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ακολουθεί τίποτα από των τριών ειδών τις πολιτικές κατευθύνσεις  αλλά πολιτικές που εκπορεύονται από την ολιγαρχία με πλαίσιο τους  ΥΨΗΛΟΥΣ  ΦΟΡΟΥΣ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ(γκρέμισμα)-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΙΣ(ξεπούλημα δημόσιων κερδοφόρων επιχειρήσεων). Δεδομένου πως 650000 έχουν εγκαταλείψει την χώρα , με μέση παραγωγικότητα  50000   η μείωση του ΑΕΠ είναι 32-35%.  Μάλιστα την χρονική στιγμή που οι κοινωνικές συνθήκες επιβάλλουν και είναι αναγκαίο η μείωση ωρών εργασίας για μεγαλύτερη παραγωγικότητα , αυτή επιβάλλει την κατάργηση του 8ωρου και στην πρόσφατη σύνοδο του ΠΟΡΤΟ , υποστήριξε αναφανδόν  την επεκτασιμότητα του εργασιακού βίου έως τα 74 έτη, μαζί με την ΚΥΠΡΟ(φυσικό είναι κανένα από τα ΜΜΕ να μην αναφέρει τιποτα) . Βέβαια όλα αυτά γίνονται με αφορμή την πανδημία και όλα κρυπτόμενα   κάτω από το χαλί,  αφού αυτή η πανδημία έχει τινάξει στον αέρα την ευρωζώνη και έχουμε μπροστά μας την κόλαση του ΔΑΝΤΗ. Επομένως για να μην ζήσουμε σε μια ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗΣ  μορφής  κοινωνία θα πρέπει να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε , γιατί ο λαός έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται εντόνως σε κάθε αδικία,  εδώ επικαλούμαι  μάλιστα   τόσο την συλλογική ευθύνη όσο και την ατομική. Δεδομένου πως υπάρχουν λύσεις :

Όπως έχουν περιγράψει πολλοί π.χ.

1) Η ΔΙΑΓΡΑΓΗ ΧΡΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 50-70%

2) Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΕΚΤ ΣΕ ΕΜΣ

Για να τα χρηματοδοτήσει θα εκδώσει  δικά του ομόλογα 100ετη. Έτσι δεν θα υπάρχει άγχος για την εξόφληση      των και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη

3) ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕ ΡΗΤΡΑ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μάλιστα είναι δεδομένο πως αν τα επιτόκια αρχίσουν την ανοδική πορεία ( που έρχεται) , τότε πολλές χώρες θα βρεθούν στο στάδιο της χρεοκοπίας και δη η ΕΕ.

Άρα απαιτείται εγρήγορση και αφύπνιση γιατί προοιωνίζονται νέα μνημόνια και ΛΙΤΟΤΗΤΑ. Αυτή  η  κυβέρνηση  με τα τόσα σκάνδαλα , σκορπίζοντας εκατομμύρια στους ημετέρους, διορίζοντας, κλπ , κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να την διώξουμε τώρα , αύριο θα είναι αργά!

ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑΣ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ;

ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ , ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΜΕ;

                                            ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

                                                ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου