Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Η ισπανική RENFE κατήγγειλε εμπόδια για την είσοδό της στη γαλλική αγορά

Η RENFE έχει καταγγείλει εμπόδια για την είσοδό της στη γαλλική αγορά επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais, ο ισπανικός κρατικός
φορέας έχει υποβάλει καταγγελίες στη Γαλλική Αρχή Ρυθμιστικών Μεταφορών (ART), ζητώντας την υιοθέτηση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ).

Σύμφωνα με την El Pais, η Renfe απορρίπτει τους γαλλικούς ισχυρισμούς ότι τα τρένα της κατηγορίας 100, που κατασκευάστηκαν από την Alstom και βασίζονται στον ίδιο σχεδιασμό με το TGV και τα οποία λειτουργούν μέχρι τη Λυών, προκαλούν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές μεταξύ της Λυών και του Παρισιού.

Επιπλέον, η Talgo ζητά εξουσιοδότηση για τη λειτουργία των αμαξοστοιχιών 106 Avril κλάσης 360 km/h στη Γαλλία, με τα τρένα που πρόκειται να παραδοθούν στη Renfe τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, η El Pais αναφέρει ότι ο κατασκευαστής αντιμετωπίζει δυσκολίες με την ασφάλεια εξοπλισμού σηματοδότησης που συνδυάζει το ETCS με το γαλλικό σύστημα σηματοδότησης καμπίνας TVM 430, κάτι που δεν είναι δυνατό χωρίς τη συνεργασία εταιρειών του Ομίλου των Γαλλικών Εθνικών Σιδηροδρόμων (SNCF).

Σύμφωνα με την El Pais, ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών, κ. José Luis Ábalos έστειλε επιστολές στον Γάλλο ομόλογό του, κ. Jean-Baptiste Djebbari, και στην Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών, κα Adina Valean, εκφράζοντας παράπονα ότι η SNCF κατέχει όλες τις θέσεις για την έγκριση τρένων και την παραχώρηση πρόσβασης στο δίκτυο.

Προκειμένου να πραγματοποιήσει δοκιμές, η Renfe «αναγκάζεται» να συνεργαστεί με θυγατρικές της SNCF, όπως την Eurailtest και τη Masteris.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου