Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

H Ομοσπονδία γιατί δεν διεκδικεί δωρεάν μετακίνηση για τους σιδηροδρομικούς στον ΟΑΣΑ; 255- 379 Ευρώ το χρόνο ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

 255 Ευρώ θα πρέπει να καταβάλει κάθε εργαζόμενος στον Όμιλο ΟΣΕ (ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ-ΓΑΙΑΟΣΕ) για να προμηθευτεί ετήσια κάρτα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 379,10 Ευρώ αν θέλει να μετακινείται προς Αεροδρόμιο κτλ΄π

Μάλιστα η ηγεσία της Π.Ο.Σ. (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ)  διαφημίζει ως .... επιτυχία της
την παροχή έκπτωσης 15% στους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτές τις εταιρείες. 

Τα ερωτηματικά για την ηγεσία της Π.Ο.Σ. που θέλει να λέγεται και Ομοσπονδία Μέσων Σταθερής Τροχιάς, είναι 2. 

ΓΙΑΤΙ η Π.Ο.Σ. δεν διεκδικεί να δίνονται ΔΩΡΕΑΝ αυτές οι κάρτες στους συναδέλφους σιδηροδρομικούς, όπως έχουν καταφέρει (να δίνονται αυτές δωρεάν) για τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα 2 Σωματεία που υπέγραψαν την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Γιατί η Π.Ο.Σ. δεν διεκδικεί αντίστοιχα προνόμια για τους σιδηροδρομικούς που χρησιμοποιούν τον ΟΑΣΘ.

Εμείς θυμόμαστε τον εργατοπατέρα Κιουτσούκη (Νικόλα χάθηκες βρε, που είναι τα καλύτερα που έρχονται) να λέει ότι αυτό είναι παιχνιδάκι.. (Κάρτες για τον ΟΑΣΘ) και να κατηγορεί τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί δεν το κατάφεραν για τους εργαζόμενους στην Θεσσαλονίκη.

Βέβαια ο Νικόλας μιλάει πάντα εκ του ασφαλούς καθώς ο ίδιος, έχει εξασφαλίσει χάρη στην δράση των 2 Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την δωρεάν μετακίνηση του στην Πρωτεύουσα (πήρε κι 60 Ευρώ αύξηση/μήνα απο την ΣΣΕ που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2020). 

Αλήθεια φίλε μας Νικόλα, συμφωνείς να πληρώνουν οι συνάδελφοι σου στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ και την ΓΑΙΑ ΟΣΕ απο 255 εως 379 Ευρώ τον χρόνο και να μην κάνει τίποτα η λεγόμενη και Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών; 

Εμείς φανταζόμαστε ότι στην Σ.Σ.Ε. που ΘΑ υπογράψει στον ΟΣΕ θα το έλυνε το ζήτημα αυτό.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΑΠΟ 255-379 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ;

Και αν δεν κάνει η Ομοσπονδία γιατί δεν αναλαμβάνεις εσύ την υπόθεση. 

Παιχνιδάκι για το επίπεδο σου Νικόλα. 

Άλλωστε απο ότι μαθαίνούμε η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ΘΑ υπογράψετε θα έχει αυξήσεις 61 Ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο, τουλάχιστο.

Γιατί 61 και όχι 59 το καταλαβαίνεις. 

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου