Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Εκτός του χρόνου εργασίας KAI το διάλειμμα των εργαζομένων

 Άλλο ένα κατόρθωμα της Κυβέρνησης της ΝΔ και άλλο ένα κερασάκι στην τούρτα του κ. Χατζηδάκη.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ συνάδελφε ; 
Εκτός του ωραρίου εργασίας τίθεται το διάλειμμα των εργαζομένων σύμφωνα με το άρθρο 56 του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 56 που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή αναφέρει πως

«Όταν ο χρόνος ημερήσιας εργασίας υπερβαίνει τις τέσσερις (4) συνεχόμενες ώρες, χορηγείται διάλειμμα κατ’ ελάχιστον δεκαπέντε (15) λεπτών και κατά μέγιστον τριάντα (30) λεπτών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι δικαιούνται να απομακρυνθούν από τη θέση εργασίας τους. Το διάλειμμα αυτό δεν αποτελεί χρόνο εργασίας και δεν επιτρέπεται να χορηγείται συνεχόμενο με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας».

To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Το διάλλειμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προστατεύεται απο την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν τα 2 Σωματεία ενώ στους μηχανοδηγούς προστατεύεται και απο τον Νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2019 (Άρθρο 24 -Νόμος 4599) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου